Jansrud: – Fordel meg at det ble avlyst

Kjetil Jansrud og Rasmus Windingstad trente søndag innendørs da storslalåmrennet for herrer ble avlyst på grunn av værforholdene. Les mer Lukk

Kjetil Jansrud (32) skulle gjerne ha kjørt søndagens storslalåmrenn i Sölden, men så samtidig fordeler med at det endte som det gjorde.

I stedet for renn på breen, ble det snø, vind opp mot orkan styrke og avlysning.

Da ble det innendørstrening på Freizeit Arena midt i Sölden i stedet. Jansrud erkjente at avlysningen for en viss betydning.

– Det gjør jo det, men alt dette blir 100 prosent teoretisk. Jeg mener det var en god avgjørelse med avlysning ut fra det vi har sett av vær. Det er ikke bare oss vi må tenke på, man må også tenke på sikkerheten til publikum og logistikk generelt, sa Jansrud til NTB mens han tråkket rolig på ergometersykkelen under den lette treningsøkta.

Ted Ligety var kjapt ute med å antyde at avlysningen var bestemt for flere dager siden etter som Østerrikes stjerne Marcel Hirscher er skadd?

– Han var ute og skjøt fort han. Det får han svare for. Han gikk hardt ut mot Hirscher, men fordelen for meg med avlysning er kanskje enda større. Målt opp mot mange av konkurrentene mine i kampen om totalcupen, så er kanskje jeg en av dem som kommer best ut av det. Samtidig er jeg ikke veldig glad i snakke om sånt. Hvis vi står mot slutten av sesongen med følelsen av at det var en fordel for meg at Sölden ikke ble arrangert, så er ikke det noe bra. Det er ikke slik man ønsker å vinne. Da blir det et ikke-tema. Sikkerheten må gå først, og de tok et valg på. Det må vi stille oss bak.

Selvtillit

Jansrud tror heller ikke at avlysningen gjør noe med tanke på fartsrennene i Lake Louise i Canada 25.- og 26. november.

– Dette trenger ikke å ha noen betydning for det som skal skje i Lake Louise, men det hadde vært deilig med en gjennomkjøring for det. Når det ikke skjer kan jeg likevel stille til start med god selvtillit i Lake Louise. Det er jeg ikke bekymret for i det hele tatt, sa Jansrud.

Sammen med de øvrige fartskjørerne på det norske laget, så drar han til USA på samling allerede fredag. Da går turen til Copper Mountain i Colorado.

Ingen store endringer

Lars Mæland, som er fysisk landslagstrener, sier at avlysningen ikke endrer det store.

– I utgangspunktet ikke får det ingen betydning, men det hadde vært veldig greit og kommet i gang både for trenere og utøvere. Det hadde vært fint og fått testet konkurranseformen og blitt ferdig med det målt opp både mot nervøsitet og hele den pakka. Litt å si har det, men de er så profesjonelle at om de starter i Levi eller her spiller ingen stor rolle.

– Dere var kanskje litt forberedt på det?

– Vi hadde diskutert forskjellige scenarioer, men vi må uansett forberede oss som om det blir renn. Alle våre var veldig klare. Det er en mental prøvelse, og litt utladet blir man.

Mæland tilhører heller ikke dem som mener at avlysningen var planlagt.

– Jeg tror ikke det var rigget. Det er idiotisk å spekulere i det egentlig. Ted (Ligety) har skutt fra hofta før han, så dette er vel litt typisk amerikansk. For oss er sikkerhet det viktigste og ikke minst at det blir et fair race. Det vi har sett av bilder og videoer har ikke vært bra, sa Mæland til NTB.