Bolt tror ikke rekordene hans blir slått

Jamaicas Usain Bolt ble skadd i sitt siste løp. Les mer Lukk

Den pensjonerte friidrettsstjernen Usain Bolt frykter ikke at verdensrekordene hans på 100 og 200 meter skal bli slått i nærmeste framtid.

Den pensjonerte friidrettsstjernen Usain Bolt frykter ikke at verdensrekordene hans på 100 og 200 meter skal bli slått i nærmeste framtid.

Jamaicanske Bolt avsluttet sin usedvanlige innholdsrike karriere under VM i London i august. I tiden som kommer skal han nyte synet av sine egne rekorder i bunnen av TV-ruta under store mesterskap.

– Jeg tror rekordene mine vil stå i ganske lang tid, sier Bolt.

– Vi har hatt en æra med Yohan Blake, Justin Gatlin og Asafa Powell, og skulle rekorden min blitt slått, burde det skjedd i denne æraen. Nå tror jeg den står i 15–20 år til, tilføyer han.

Bolt har løpt 100 meter på 9,58 og 200 meter på 19,19.

I VM avsluttet han karrieren med å pådra seg en skade på stafetten over 4 x 100 meter. Det fikk rivalen Justin Gatlin til å melde at Bolt kan komme til å gjøre comeback. Det avviser hovedpersonen blankt.

– Jeg har ikke mer å bevise, og det er hovedårsaken til at jeg ga meg med friidrett. Når man har oppnådd alt, er det ingen grunn til å fortsette, sier Bolt.

Jamaicaneren røper videre at staben hans i stedet jobber med å realisere drømmen om en karriere innen fotballens verden.

Det er ingen hemmelighet at Manchester United er supersprinterens favorittklubb.

– Foreløpig er ingenting på plass, sier Bolt.