Kjenner: – Veldig spesielt å vente en uke

Your browser doesn't support HTML5 video.

Kjenner: - Veldig spesielt å vente en uke
Idrettsjurist Gunnar-Martin Kjenner sier til NTB at det er «veldig spesielt» at det gikk en uke før Therese Johaug ble avhørt av Antidoping Norge.

– Det er en veldig tradisjonell framstilling fra ADNs side. Det som har skapt litt overraskelse er vel mengden av forbudte stoffer som var i prøven. Vi har hatt noen antakelser ut fra sammenlignbare saker, men det ligger godt over de verdiene vi kjenner fra før, sa han til NTB.

Konsentrasjonen i Johaugs prøve var 13 nanogram/milliliter.

– Og så var det at skiforbundet ble informert om den positive prøven før Therese. Det er et avvik fra rutinene til ADN. Og at det gikk en uke før hun ble avhørt er veldig spesielt, sa Kjenner.

Les også: Johaug-saken preger svenske og finske aviser

Han mener ikke at mengden av clostebol i prøven vil ha noen betydning for sakens utfall.

– Nå har fagfolk bekreftet at analyseresultatet er i samsvar med den mengde krem hun har hatt på leppene sine, så da blir ikke det noe ytterligere tema. Man har akseptert at dette er rimelig ut fra det hun har oppgitt, sa han.

Les også: Johaug kjemper sitt livs kamp

At forbundet ble varslet først får heller ingen betydning.

– Nei, det går på rutinene til ADN.

Kjenner slår også fast at det nå er bekreftet at Fredrik S. Bendiksen kjøpte kremen.

–Det er ingen uenighet om faktum slik det framstilles. Når Bendiksen til overmål har betalt med kredittkort, er all tvil om hvem som kjøpte kremen ute av verden.