Håndballguide på arabisk skal lokke innvandrere til sporten

Your browser doesn't support HTML5 video.

Håndballguide på arabisk skal lokke innvandrere til sporten Les mer Lukk

I forkant av håndball-EM har Sveriges håndballforbund gitt ut en forklarende guide til sporten på arabisk. Håpet er at den vil skape engasjement for håndball blant landets innvandrere.

Om snaut to uker er det klart for håndball-EM i Sverige. I et kreativt forsøk på å bistå integreringen i landet, har håndballforbundet i Sverige denne uken publisert en forklaring av sporten oversatt til arabisk.

– Det har kommet mange nye mennesker til Sverige de siste årene som kun snakker arabisk. Disse har vi lyst til å invitere. Vi savner dem i håndballen, sier markedsansvarlig for håndball-EM, Matilda Boson.

Les også: Flere OL-spillere vraket til EM

Ønsker flere jenter

Sør i Stockholm arbeides det med å introdusere håndball til de mange nyankomne.

Håndballtrener Helgi Michael Magnússon forteller at han forgjeves har forsøkt å forklare sporten til innvandrere som har kommet på trening, men at språkbarrieren ofte kommer i veien.

– Jeg snakker jo bare svensk. Dette kommer til å gjøre arbeidet mitt mye enklere framover, sier Magnússon.

Det jobbes også med å få flere jenter til å begynne med håndball. Så langt er det for det meste gutter som har tatt initiativ til å dra på trening.

– Vi gjør alt for å få jenter inn i håndballen, sier ansvarlig for håndballsforbundets idrettsløft, Anders Wiiand.

Les også: Senterpartiet vil gjøre bønder av innvandrere

– Kun startskuddet

Boson vedkjenner også at det er en stor utfordring å få innvandrerjenter interessert i sporten.

– Det handler nok mye om at deres familier ikke er klare over hvor godt det vil være for dem å kunne være med å spille. Håndball er en veldig styrkende sport, sier hun.

Videre kan Boson avsløre at dette kun er startskuddet.

– Vi har alltid sagt at håndball er for alle. Tanken er at denne manualen skal utgis på flere språk slik at enda flere kan bli med, sier hun.