Johaug overlegen på lesertoppen i Sverige

Therese Johaug er alene på lesertoppen i Sverige. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Les mer Lukk

Therese Johaug-saken har i en uke vært det viktigste på sportsfronten også i Sverige. Tre av de ti mest populære artiklene i Aftonbladets nettutgave handlet om langrennsløperen.

Saken eksploderte torsdag forrige uke. Johaug har avgitt positiv dopingprøve, og det skal skyldes bruk av en italiensk salve.

– Vi oppgir ikke eksakte klikksifrer (lesertall), men tre av de ti mest leste sakene på hele (alle stoffgrupper) Aftonbladet.se den siste uken har handlet om Johaug, opplyser Magnus Herbertsson i avisen til NTB.

Den mest leste er en artikkel der avisen omtaler at landslagslege Fredrik S. Bendiksen og Johaug begge ikke oppfattet dopingvarslene på salvepakken.

Les også: Svensk landslagssjef: – Best for alle parter

Full gass

Tabloidkonkurrenten Expressen har også kjørt på Johaug i nesten en uke. Svenskene er svært interesserte i saken.

Våre naboer godter seg også litt over at langrennsnasjonen med høyest «svansføring» nå har fått seg en dobbelt smekk.

Tidligere i sommer var det Martin Johnsrud Sundby-saken som regjerte, men ikke på samme nivå som Johaug.

Les også: Strakstiltak skal forhindre nye dopingsaker

Skjønner kritikken

Skipresident Erik Røste sa onsdag dette om reaksjonene i andre nasjoner: – Jeg forstår veldig godt at det er noen rundt i verden som sikkert gnir seg litt i hendene. Det er vårt ansvar å bygge opp igjen tilliten. Tillit er noe man gjør seg fortjent til, og det arbeidet er vi nå nødt til å gjøre.

Johaug-saken er trolig ferdigbehandler innen to måneder. Eksperter mener at hun minimum får et års utelukkelse. I så fall går hun glipp av Lahti-VM til vinteren, men vil være klar for 2018-OL om hun da er aktiv.

Les også:

Gjengedal: – Johaug er å bebreide

Solid økning i Johaug-salget

Ingebrigtsen støtter Johaug: – En fillesak