Deila: – Jeg er åpen for alt

Ronny Deila avsluttet med stil i Celtic. Foto: Russell Cheyne (Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Ronny Deila kunne knapt fått en bedre slutt på Celtic-karrieren da hans mannskap serieavsluttet med å slå Motherwell 7-0.

Seriemesterskapet var allerede sikret, men Celtic med Stefan Johansen fra start ville gi publikum en skikkelig festforestilling i sesongens siste kamp.

– Det er litt vemodig, men jeg kunne ikke fått en bedre avslutning. Det ble en perfekt slutt, sier Deila til NTB etter kampen.

Les også: Ronny Deila bekrefter: Ferdig i Celtic etter ligaslutt

Tidenes yngste målscorer

Kieran Tierney ga laget ledelsen etter 22 minutter før Tom Rogic la på til 2-0 kun minutter senere.

Tidligere Rosenborg-spiller Mikael Lustig stanget inn 3-0 etter knappe halvtimen før Stuart Armstrong tegnet seg på scoringslisten etter 51 minutter.

Hjemmelaget ga seg ikke med fire mål og både Patrick Roberts og Ryan Christie fikk ballen i mål før 16 årige Jack Aitchison fikk en debut han sent vil glemme. Ikke bare er han tidenes yngste Celtic-spiller i skotsk eliteserie, han brukte også sitt første touch på ballen til å sette den i mål til 7-0.

Les også: Deila: – Godt å bevise at vi er best i landet

– Ville vært på høyde med United

Etter kampen reflekterte Deila over tiden i Celtic, noe han karakteriserer som en enorm opplevelse.

– Det var som å hoppe fra 1. til 10. klasse å gå fra Strømsgodset til Celtic. Celtic er en av verdens største klubber, men de er en i en vanskelig situasjon fordi de er i skotsk fotball. Hadde de vært i Premier League, hadde de vært på høyde med Manchester United og de andre store lagene. Vi får håpe at Celtic kommer seg ut av den situasjonen de er i nå og kan utfordre de beste.

Les også: – Galskap å sparke Deila

Vil bli i utlandet

Foreløpig er det usikkert hvor veien går videre for Deila. Selv utelukker han ikke en retur til Norge.

– Jeg er åpen for alt, men i utgangspunktet har dette gitt mersmak. Det er mange om beinet på dette nivået. Jeg må bare fortsette å utvikle meg som manager og person, og forhåpentligvis kommer det noen gode muligheter, sier Deila, som synes det er vanskelig å plukke ut et spesielt høydepunkt.

– Det har vært kamper mot Inter og Malmö da stadion har «rocka», og vi har spilt veldig god fotball. Det er øyeblikk jeg aldri vil glemme.

Les også: Deila: – Kunne gjort mye annerledes