Larvik seriemester to runder før slutt

Nora Mørk og hennes lagvenninner i Larvik sikret seg onsdag seriemesterskapet to serierunder før slutt. Foto: Gorm Kallestad (NTB scanpix) Les mer Lukk

Larvik tok hjem seriemesterskapet i håndball for 12. år på rad med 27-18-seier over Glassverket. Det gjenstår to runder.

Det er Larviks 18. seriemesterskap totalt. Kampen i Drammenshallen ble aldri spennende. Før det var gått 17 minutter ledet Larvik med syv mål, så det var egentlig aldri noen tvil hvor seieren ville gå. Ved halvtid sto det 15-8 til gjestene fra Larvik.

Glassverket måtte ta poeng for at gullspenningen skulle leve en uke til, men var ikke i nærheten av å greie det.

Byåsen slo Molde 34-23 onsdag og er nå to poeng foran Glassverket i kampen om sølvplassen. Trondheimsklubben er fire poeng bak Larvik, som vil gå foran på innbyrdes oppgjør om lagene skulle ende på samme poengsum.

Larviks angrepsspillet fungerte bra innledningsvis. Mot slutten av kampen kladdet det litt, men ikke verre enn at Glassverket var uten sjanse til å ta seg inn i kampen igjen.

Nora Mørk var som vanlig en nyttig spiller for Larvik og stoppet på elleve scoringer. For hjemmelaget var det Hege Bakken Wahlquist som var mest effektiv med fem mål.

Hadde kontroll

– En bra kamp å vinne seriegullet i. Vi bestemte oss for å gi maks fra start slik at vi kunne spare oss litt mot slutten, sa Nora Mørk til Eurosport.

– Det var fint å vinne. Vi dro jo hit for å avgjøre det. Vi kjente ganske tidlig at dette hadde vi god kontroll på. Det ble en balanse mellom å spare litt på spillerne og ha en viss kontroll, sa Larvik-trener Tor Odvar Moen.

Larvik startet sesongen med tre minuspoeng og spilte uavgjort borte mot Byåsen i september. Siden gang er det blitt 18 kamper på rad uten poengtap.

Først da laget slo Byåsen på hjemmebane i slutten av januar tok Larvik over førsteplassen på tabellen. Vestfoldklubben så seg aldri tilbake.

Nå kan laget konsentrere seg om mesterligaen hvor Vardar Skopje er neste motstander. Første kamp i kvartfinalen spilles på bortebane lørdag.

Nordstrand-byks

For øvrig skjedde det ting også i bunnstriden onsdag. Nordstrand avgjorde hjemmekampen mot Halden i siste sekund, vant 18-17 og passerte både Molde og Skrim Kongsberg, som nå ligger igjen på nedrykksplassene.

Både Molde og Skrim tapte onsdag, og det blir en tett kamp mellom de tre om å få kvalifiseringsplassen. Ett poeng skiller i Nordstrands favør før de to siste rundene.

Molde tar imot Nordstrand i siste runde, en kamp som kan bli helt avgjørende.