Guatemala med bombe og 2-0 over USA

Trener Jürgen Klinsmann måtte tåle et bittert nederlag for Guatemala i en VM-kvalifiseringskamp fredag. USA og Klinsmann tapte 0-2 og ligger på tredjeplass på tabellen, foreløpig utenfor kvalifiseringsplass. Les mer Lukk

Scoringer av Rafael Morales og Carlos Ruiz slo ned som en bombe og ga guatemalerne en sjokkerende 2-0 seier over USA i en VM-kvalifiseringskamp i fotball fredag.

Forsvareren Morales og angriperen Ruiz scoret begge målene i første omgang. Sjokket over å bli liggende under 0-2 klarte aldri amerikanerne å riste av seg, selv om både Clint Dempsey, Alejandro Bedoya og Jozy Altidore hadde flotte og til dels store sjanser. Men ingen av dem fikk ballen forbi Guatemala-keeper Paulo Motta.

Halvveis i kvalifiseringen ligger det amerikanske laget på tredjeplass. Det var også første gangen USA tapte for Guatemala i en VM.-kvalifisering. Amerikanerne spiller i gruppe C.

Det er Trinidad og Tobago som leder gruppen med Guatemala på en overraskende annenplass. USA ligger fire poeng bak lederlaget på tredjeplass.De to beste lagene i hver av gruppene går videre til en avsluttende finalerunde for å komme med til VM i 2018, et mesterskap som spilles i Russland.

I finalerunden går de tre beste lagene automatisk til VM-sluttspillet, mens laget som ender på fjerdeplass får ytterligere en mulighet i en internasjonal omspillskamp. (©NTB)