Stabæk ønsker seg Flugstad Østberg

Ingvild Flugstad Østberg kan mer enn å gå på ski. Les mer Lukk

Langrennsstjernen Ingvild Flugstad Østberg er kjent som en habil fotballspiller. Nå kan det være duket for klubbskifte.

Stabæk er interessert i å skrive kontrakt med 25-åringen, melder VG.

Gjøvik-jenta, som i øyeblikket kjemper en intens kamp mot Therese Johaug om sammenlagtseieren i langrennsverdenscupen, har de siste sesongene spilt fotball for Raufoss. Forrige sesong endte med opprykk for totningene, og det stenger døren for videre spill for Flugstad Østberg.

Nylig gjorde Raufoss-ledelsen det klart at det kommende sesong blir vanskelig å ha med spillere som kun kan spille enkelte av lagets kamper.

Les også:Vil ha Northug på lag med Gangnes

Det signalet har man plukket opp i Bærum, der Stabæk-leder Richard Jansen sitter mer enn klar til å ta imot en av verdens beste langrennsløpere.

– Jeg leste at Raufoss har sagt stopp. De har rykket opp, og de kan ikke ha spillere som bare er tilgjengelig i noen kamper. Men det kan vi, fastslår han overfor VG.

Nylig sendte Jansen brev til Raufoss-ledelsen. Der ba han om tillatelse til å innlede samtaler med Flugstad Østberg med tanke på et klubbskifte.

Stabæks andrelag, der Flugstad Østberg trolig vil få spille, var i samme avdeling som Raufoss sist sesong.

– Og så hadde det jo vært hysterisk morsomt om hun kunne spilt en cupkamp for A-laget, slik at hun kanskje kunne ha blitt norgesmester i fotball også, sier Richard Jansen til avisen.

Les også:Johaug: – Har kanskje aldri vært bedre, synd på Kalla