Tromsø brøt tapsrekken

Tromsø tok poeng for første gang på fem kamper i eliteserien mandag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Les mer Lukk

Tromsø ledet to ganger hjemme mot Odd, men oppgjøret endte til slutt 2-2. Det var for første gang på fem kamper TIL tok poeng i eliteserien.

Tromsø har på ingen måte lykkes i comebacket i eliteserien i starten av sesongen. To tap på de to første kampene, ble etterfulgt av fire poeng på de to neste. Etterpå har det sagt helt stopp. Fem strake tap og nedrykksplass har satt Tromsø-trener Steinar Nilsen under press.

I naboduellen mot tabelljumbo Bodø/Glimt 16. mai ble det 0-1-tap. Til kampen mot Odd på Alfheim gjorde Nilsen hele fem endringer på laget. Det delvis nykomponerte laget var tydelig tent fra start mot et Odd-lag som startet med tre strake seire.

På de fire neste oppgjørene ble det kun to poeng. Bare en seier har det blitt på de siste seks kampene for telemarkingene, og heller mandag ble tre poeng, for Tromsø fremsto som i forbedret versjon.

– Særdeles fornøyd med det mine gutter leverer. Skulle nesten ikke tro at vi ligger der vi ligger på tabellen med måten vi fremstår på i dag, sa Nilsen til C More etter kampen.

Tromsø begynte bra

Etter bare tre minutter tok vertene ledelsen. Forvirring i feltet førte til at Remi Johansen mottok ballen på 16-metersstreken. Midtbanespilleren fikk skutt via Steffen Hagen og i mål.

Det tok ikke lang tid før Odd var likt igjen. Ett herlig innlegg ble slått inn mot Bentley, som headet mot mål, men Pål Vestly Heigre reddet. Returen gikk derimot i mål fra Oliver Occean.

Like før pause tok TIL tilbake føringen. Zdenek Ondrasek snappet en pasning rett foran Lars Kristian Eriksen, satte fart mot mål og la inn til Magnus Andersen, som kom på et glimrende løp. Vingen satte inn 2-1. Denne gangen skulle overtaket holde litt lenger.

– Jeg er veldig fornøyd med arbeidsmoralen, men vi greier ikke å spille Odd-fotball ordentlig. Jeg er fornøyd med å få poeng på en dårlig start. Den svakeste kampen etter Mjøndalen kampen hjemme, sa Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Keepermareritt

Først etter 58 minutter ble det nettsus igjen i Tromsø. Espen Ruud har scoret direkte fra corner tidligere i sesongen, og mandag gjorde han det igjen. Backen slo en knallhard ball som skrudde mot mål. En hardt presset Vestly Heigre forsøkte å bokse ballen ut, men traff ikke og hjalp den videre i nettet.

– Det er tungt å slippe inn et sånt type mål. Pål skal unngå å komme i den situasjonen, andre skal rydde den unna først, sa Nilsen.

Målvaktsinvolveringen er ikke den første dårlige inngripenen fra en burvokter fra Tromsø i år. Benny Lekström begynte året som førstekeeper, men etter flere tabber tok Gudmund Taksdal Kongshavn over plassen. Målvakten rakk å gjøre noen rare involveringer før han ble skadd 16. mai.

Vertene var den førende laget mandag, men Odd forsvarte seg bra og fikk med seg ett poeng fra Tromsø.

– Jeg kan ikke annet enn å berømme spillerne for både innsats og ikke minst i forhold til spillet vi presenterer. Poengmessig er det selvfølgelig for lite, vi skulle gjerne hatt tre, sa Nilsen.