Solbakken tenker ikke på landslagssjef-jobb

Ståle Solbakken blir i FC København. Foto: Jan Christensen / Scanpix Danmark / NTB scanpix Les mer Lukk

Lørdag signerte Ståle Solbakken ny kontrakt med FC København. Jobben som dansk landslagstrener har han aldri ofret en tanke.

Danske medier var tidlig ute med å lansere nordmannen som en het kandidat da det ble kjent at ringreven Morten Olsen gir seg som landslagssjef etter EM-sluttspillet i Frankrike neste sommer.

Nå kan imidlertid Solbakken etter alt å dømme strykes fra listen over potensielle arvtakere. FCK-kontrakten hedmarkingen signerte lørdag strekker seg fram til 2018.

– Jeg har overhodet ikke tenkt på å være dansk landslagssjef. Det er selvfølgelig en attraktiv jobb, men jeg føler at mitt eget energinivå holder til mer enn fire viktige kamper i året, sier Solbakken til avisen Berlingske Tidende.

Nå er fokuset utelukkende å styre FC København tilbake på den kursen klubben hadde da Solbakken sist var trener i den danske hovedstaden.

Solbakken innrømmer samtidig at han har hatt flere andre trenertilbud på bordet den siste tiden,

– Jeg har fått ganske mange henvendelser, men har ikke gått inn i konkrete forhandlinger med noen andre enn FCK, sier han.

FC Københavns trener Ståle Solbakken under Champions League kampen mot Real Madrid i Parken tirsdag. Real Madrid vant kampen 2-0. Foto: Liselotte Sabroe / NTB scanpix