Brækhus må gå på krykker i en uke

Your browser doesn't support HTML5 video.

Brækhus om foten: – Jeg er skikkelig skada
VM-festen i Falconer Hall endte på krykker for Cecilia Brækhus, og etter en tur på sykehuset er det klart at hun må ligge unna trening i minst en måned.

– Brækhus kom tilbake fra sykehuset etter en skikkelig røntgenundersøkelse i dag tidlig. Hun har ikke brukket noe, men må gjennom en MRI-undersøkelse når hun kommer tilbake til Berlin for å få en grundigere vurdering av skaden, sa Sauerlands internasjonale pressetalsmann Edward Roff i en pressemelding tidlig søndag.

Det var i den tredje runden av lørdagens VM-kamp mot Jennifer Retzke at Brækhus tråkket over og pådro seg skaden. Hun sa etter kampen at hun aldri tidligere hadde bokset med tilsvarende smerter, men hun klarte å skjule skaden, slik at den tyske utfordreren ikke oppdaget det.

Les oppsummeringen av kampen - runde for runde

Dermed kunne hun innkassere en overbevisende poengseier. Hun forlot Danmark med alle de fire mesterbeltene intakt, men også med et nediset og tapet bein – og på krykker.

Treningsfri

– Så vidt jeg har forstått kommer Cecilia til å måtte gå på krykker en ukes tid framover, og det blir også sagt at hun må regne med å ta seg fri fra all trening en måned, forteller Edward Roff.

– Det gjør ikke noe at jeg ikke får trent i en periode framover nå, for planen har jo hele tiden vært å ta det helt med ro etter denne kampen. Jeg hadde planer om å ta desember fri fra både trening og boksing. I så måte betyr ikke denne skaden noe, sa Brækhus til NTB.

Det var stor usikkerhet rundt hva som var galt i minuttene etter kampen. Den danske stevnelegen mente at det kunne være snakk om et lite brudd, men også en seneskade.

Brækhus fikk hjelp ut av ringen etter kampen. Foto: Lise Åserud/NTB scanpix.

– Den danske legen sa at jeg var heldig hvis det var snakk om et brudd, for da vil det gå raskere å bli kvitt denne skaden, fleipet Brækhus da hun møtte norsk presse. Hun fleipet også med at hun hadde forsvart VM-beltene sine på bare ett bein. Det er det nok ikke så mange boksere som har gjort før henne.

Se video etter kampen: Brækhus: – Litt rart å håpe på at foten er brukket

Forstuing

På sykehuset i Danmark var konklusjonen at Brækhus hadde pådratt seg en forholdsvis liten skade i midtfoten – det man på godt norsk kaller en forstuing. Heldigvis er det ikke snakk om noen stor skade, men det gjør vondt, og det fikk Cecilia Brækhus merke i kampen mot Retzke. Hun slet med forstuingen gjennom det meste av kampen.

Nå håper den norske boksedronningen på at livet i utlandet snart er over, og ønsket er at den neste kampen blir et sted i Norge. Det har vært snakk om å bokse både i Bergen og Oslo med en gang forbudet mot proffboksing blir opphevet. Det skjer trolig tidlig på nyåret.

Hun holder også på å reforhandle kontrakten med Sauerland, en kontrakt som går ut 21. februar.

– Vi har snakket om en eventuell forlengelse av kontrakten i forbindelse med denne kampen her i København nå, og samtalene har gått greit. Forhandlingsklimaet har også vært bra, sier manager Rune Brynhildsen til NTB. Han varsler flere nyheter rundt Brækhus i tiden som kommer.

Les også: Bærkhus forsvarte VM-titlene på et bein