Rufsete Carlsen gledet seg til senga

Verdensmester i sjakk Magnus Carlsen kom hjem til Norge etter sjakk-VM i Sotsji. Etter ankomst hevet han pokalen foran de frammøtte. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Onsdag kveld ble Magnus Carlsen hyllet på Gardermoen da han kom hjem etter VM-bragden i Sotsji. Selv så verdensmesteren mest fram til å finne senga.

Etter drøyt tre uker i Sotsji var Magnus Carlsen tilbake i Norge onsdag kveld. Med seg i bagasjen på flight SU2534 hadde han et VM-trofé, en forkjølelse og genierklæringer fra Vladimir Putin.

Det var riktignok ikke like stort oppbud som for ett år siden, da Carlsen landet etter sin første verdensmestertittel, men Bærums ordfører, sjakkfans og presse var blant dem som hadde funnet veien til Gardermoen etter den andre VM-tittelen.

Da 23-åringen kom ut i ankomsthallen ble han møtt av blitsregn og titalls journalister. Med en litt rufsete stemme svarte han villig på spørsmålene fra de frammøtte og begynte med å oppsummere VM-kampen i Sotsji.

– Det er mange ting jeg kunne gjort bedre. På et punkt tok jeg litt for lett på det, sa han.

Ingen kjæreste

I fjor var overraskelsen stor for Carlsen da han innså hvor mange som fulgte kampen i Chennai. Også i år har interessen for det norske sjakkesset vært stor.

– Det var en overraskelse i fjor, og at så mange følger med i år også er fantastisk.

Noen lurte også på om 23-åringen hadde fått seg kjæreste, men det ble raskt dementert av mannen i blitsregnet.

– Jeg har ikke fått kjæreste.

– Sikker?

– Ja, svarte han med et smil.

Etter et kvarter med spørsmål fra pressen kunne Carlsen endelig sette seg inn i en ventende bil utenfor ankomsthallen.

– Nå gleder jeg meg mest til å slappe av og sove, sa verdensmesteren.

Ingen vannkanon

Søndag vant Carlsen det 11. partiet mot den indiske utfordreren Vishy Anand. Med partiseieren sikret han også verdensmestertittelen for annet år på rad.

Siden den gang er det blitt mange intervjuer, diverse aktiviteter og teselskap med Russlands statsminister ved Svartehavets kyst.

– Magnus Carlsen er et geni. Jeg er imponert over det nordmannen har fått til under mesterskapet, skrøt Vladimir Putin.

Selv tok Carlsen skrytet med knusende ro.

– Jeg setter alltid pris på hyggelige ord, sa han ordknapt.

For 364 dager siden var vannkanoner blant ingrediensene da han ble tatt imot på Norges hovedflyplass, men på grunn av minusgrader ble ikke det aktuelt denne gangen.

– Vi vil ikke risikere at det fryser is på vinduene, sier medieansvarlig for Oslo Lufthavn, Joachim Westher Andersen, til NTB.