Ruud tilbake i Odd

COMEBACK: Espen Ruud er klar for Odd. (Foto: Berit Roald / NTB scanpix) Les mer Lukk

Espen Ruud gjør comeback i norsk fotball neste sesong. Telemarkingen er klar for Odd.

30-åringen ble presentert på en pressekonferanse tirsdag, melder Varden og TA. Ruud spiller i øyeblikket for danske OB, men kontrakten med superligaklubben utløper etter årets sesong.

Den tidligere landslagsbacken har signert en femårskontrakt med skiensklubben.

– Odd var klubben i Skandinavia jeg ville spille for, sa Ruud på tirsdagens pressekonferanse, ifølge Varden.

– Nå er jeg veldig glad for å være tilbake. Jeg har hatt mine beste år i Danmark, men jeg har fremdeles mye å gi, tilføyde han.

Økonomi avgjorde ikke

Agent Stig Lillejord bekrefter overfor nettstedet bold.dk at valget til slutt var ganske enkelt.

– Vi har hatt samtaler med danske klubber, men Odd var standhaftige. Lengden på kontrakten har også spilt inn, og til slutt var valget meget enkelt for Espen, sier Lillejord.

– Han reiser ikke til Norge av økonomiske årsaker. Han kunne sikkert fått mer andre steder. Det handler om det totale bildet. Blant annet at Espen er en del av Odds langsiktige plan. Det betydde mye, tilføyer agenten.

Ruud skal ha vært nær en overgang til Odd allerede i sommer, men da håpet backveteranen i det lengste på at en europeisk klubb ville komme på banen. Så skjedde ikke, og dermed valgte 30-åringen å signere en korttidskontrakt med gamleklubben Odense.

Ingen overraskelse

I Fyn-klubben kom ikke tirsdagens beskjed som noen stor overraskelse.

– Vi har visst at muligheten for å beholde ham ikke var så god. Espen har vært fast bestemt på å skulle videre, sier sportsdirektør Jesper Hansen til klubbens hjemmeside.

– Vi er fortsatt lei oss for å miste ham, men det er ikke noe som kommer overraskende på oss. Det har vært helt klare og ryddige linjer gjennom hele høsten. Espen har jobbet hardt for OB, og vi ønsker han lykke til framover, tilføyer han.

Espen Ruud står bokført med 236 kamper for Odense. Alt tyder på at hjemmemøtet med Aalborg 6. desember blir hans avskjedskamp for Fyn-klubben.

Ruud var Odd-spiller fra 2003 til 2008. Nå vender han altså tilbake til Skien.