Brækhus kaller Rousey for respektløs

Cecilia Brækhus er en av tre boksere i historien med fire store VM-belter. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. Les mer Lukk

Cecilia Brækhus (33) slår tilbake mot UFC-mesteren Ronda Rousey, og sier at hun er villig til å møte henne hvor og når som helst og til og med i Las Vegas.

Brækhus ble den første kvinnelige bokseren til å inneha samtlige fire store verdensmesterbelter samtidig med seieren over Ivana Habazin 13. september.

Det var ikke egnet til å imponere Rousey nevneverdig. Heller ikke Rouseys trener, Edmond Taverdyan, ble synlig imponert over innsatsen til Brækhus.

I et intervju på nettsiden mixedmartialarts.com mente han at Brækhus ville ha vært lett match for eleven sin.

– Hun kan vinne VM-tittelen i sin første boksekamp. Jeg har sett henne i aksjon i gymmen, og der er hun bedre enn verdens beste til å sparre. Hun slår folk i gulvet med 400 grams hansker, heter det i intervjuet.

Les også: Brækhus skuffet på vegne av fansen

Respektløs

I Team Sauerland-leiren tar de ikke lett på uttalelsen til mixedmartialart-utøveren. I en pressemelding sendt tirsdag kaller de kommentarene for respektløse.

– Ronda er en eksepsjonell utøver og er en av de beste i sin idrettsgren, og for det fortjener hun min respekt. Men å si at hun kan bli verdensmester i sin første boksekamp er litt respektløs, sier Brækhus, og antyder at hun ikke er sikker på at Rousey virkelig står bak det som er sagt.

Les også: Suveren Brækhus med historisk seier

Tar utfordringen

– Jeg er sikker på om dette er noe hun fullt ut mener, eller om det bare er en sleivete uttalelse fra hennes trener. Om det er noe hun tror på og er klar for en utfordring, stiller jeg gladelig opp på for å forsvare mine titler mot henne. Jeg reiser til og med gjerne til Las Vegas for å bokse mot henne i hennes egen lekegrind, sier Brækhus.

Brækhus har for tiden en liten pause fra boksesporten etter seieren over Ivana Habazin i København 13. september.

Ronda Rousey er en allsidig utøver som også jobber som modell og skuespiller. I OL i Beijing i 2008 tok hun bronse i judo i 70-kilosklassen. Hun har også sølv fra VM i judo i samme vektklasse i 2007.

Hun har også flere seirer fra de panamerikanske lekene og er regjerende UFC-mester i bantamvekt.