Langløp et alternativ for Northug

ALTERNATIV: Northug er ennå ikke blitt enig med Norges Skiforbund om en representasjonsavtale. Fristen er satt til 1. november. Skriver ikke trønderen under før den tid, vil han trolig gå glipp av både verdenscupen og VM i Falun. (Foto: NTB scanpix) Les mer Lukk

Hvis verdenscupen og VM ryker for Petter Northug, er han god nok til å satse på langløp. Det sier skistjernens trener til Adresseavisen.

Northug er ennå ikke blitt enig med Norges Skiforbund om en representasjonsavtale. Fristen er satt til 1. november. Skriver ikke trønderen under før den tid, vil han trolig gå glipp av både verdenscupen og VM i Falun.

Skulle det skje, må Northug satse på langløp kommende sesong. Spørsmålet er om 28-åringen er trent til å kjempe i toppen i renn som Marcialonga og Vasaloppet.

– Alt har gått etter planen

Trener Stig Rune Kveen er derimot ikke bekymret. Han mener det ikke vil være krise om Northug må droppe VM-planene til fordel for langløp.

– Han trener fortsatt for å gå skirenn. Hvilke skirenn det blir, håper vi snart å kunne ta stilling til. Med det grunnlaget Petter har lagt i år, skal han være god nok til å gå både sju og ni mil, sier Kveen til Adresseavisen.

– Alt har gått etter planen. Petter er frisk og rask og følger planen som ble lagt i sommer, legger han til.

Les også: Northug saksøkt av Nye Høyder

Tviler

Northugs klubbkamerat i Strindheim, John Kristian Dahl, er mer tvilende til at trønderen kan hevde seg i langløp uten spesialtrening. Dahl vant Vasaloppet forrige sesong.

– Jeg har deltatt i Vasaloppet to ganger ved å spesialtrene de siste ukene fram mot løpet. Da har jeg klart å henge med i åtte mil, men ikke den siste. Det klarer sikkert Petter også, men det blir tøft for ham å vinne uten spesialtrening, sier Dahl til Adresseavisen.

Vasaloppet arrangeres 8. mars. En uke tidigere avsluttes ski-VM i Falun med femmila.

Northug vil i løpet av noen uker få behandlet sin tilståelsessak i Sør-Trøndelag tingrett. Han kjørte i mai av veien med 1,65 i promille.

Les også: Advokater: Northug må i fengsel