Taktisk Start-triumf

Mathias Vilhjalmsson ble matchvinner mot Viking. Foto: Carina Johansen, NTB scanpix. Les mer Lukk

En perfekt utført kontring var nok til å sikre Start 1-0-seier og tre poeng i bortekampen mot Viking søndag.

Start hadde kun én seier på sine siste sju kamper før oppgjøret i Stavanger og trengte sårt poeng for å unngå å havne helt nede i bunnstriden. Matthías Vilhjálmsson sørget for at mannskapet til Mons Ivar Mjelde fortsatt holder nedrykksspøkelset på avstand.

– Dette var en praktfull bortekamp fra vår side. Vi fulgte planen til punkt og prikke. Ikke bare i 45 eller 60 minutter, men i 90. Det gjør meg utrolig stolt, sa Start-trener Mons Ivar Mjelde til C More etter kampen.

Start holdt nullen for aller første gang denne sesongen.

– Er det første gang i år? Da blir dette bare enda bedre. Vi har lyktes med en meget taktisk god bortekamp, sa forsvarsbauta Glenn Andersen.

Les også: Molde dundrer videre

Strålende kontring

Lenge så det imidlertid ut til å kunne bli målløst i Stavanger. Første omgang ble en meget sjansefattig og lite underholdende affære. Gjestene lå dypt i banen og gjorde det vanskelig for hjemmelaget å skape noe.

På tampen av omgangen kom gjestenes Ernest Asante til en heading fra farlig posisjon, men ghaneseren fikk ikke nok kraft bak hodestøtet.

Midtveis i annen omgang fikk samme mann en ny stor sjanse til å sende gjestene i føringen. Asante satte fart på høyrekanten og utfordret Viking-stopper Indridi Sigurdsson. Avslutningen som fulgte mot lengste hjørne strøk metallet bak Viking-keeper Arild Østbø.

Les også: Godset straffet Glimt

Start har til gode å være involvert i en 0-0-kamp denne sesongen, og den første kom heller ikke søndag. I neste angrep kom nemlig uttellingen. Igjen var det Asante som kom rundt på høyrekanten, og innlegget som fulgte var strålende. Foran mål ventet storscorer Mathias Vilhjalmsson, som enkelt kunne sette inn 1-0.

Viking-trener Kjell Jonevret vil garantert irritere seg over markeringen der.

Målet var Vilhjalmssons tredje denne sesongen.

Kaos i feltet

Starts ledermål satte fart i kampen i Stavanger. Etter 71 minutter var det kaos i Start-feltet etter et fint angrep av hjemmelaget. Viking-spillerne jobbet iherdig for å få pirket ballen forbi Start-keeper Terje Reinertsen, men gjestene fikk ryddet opp.

Dermed ble det tre poeng til Start i Kristiansand.

– Dette betyr utrolig mye. Vi er inne i et tøft kampprogram, og det har vært mye nesten. Vi må være så ærlige å si at vi ikke har fått til det vi har ønsket, og da må man spørre seg om man skal fortsette på samme måte eller gjøre endringer. Det viktigste var imidlertid å sitte igjen med tre poeng, oppsummerte Mons Ivar Mjelde.

Trenerkollega Jonevret var naturlig nok ikke like fornøyd.

– Mot et lag som ligger så lavt, er det viktig å få fart på beina. Samtidig gjelder det å ikke gå seg bort, og det gjorde vi én gang. Det ga dem målsjansen og seieren, sa han.

Seieren betyr at Start kun er fem poeng bak søndagens motstander Viking på tabellen. Enda viktigere for sørlendingene er det at avstanden til lagene under streken er noenlunde betryggende.

Skåret i gleden for Start var at viktige Asante pådro seg gult kort i avslutningen og må stå over neste kamp.