Fotballekspert skeptisk til Liverpool-kjøpene

Adam Lallana (rød) er god, men ikke veldig god, ifølge Tor-Kristian Karlsen. (Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth / NTB Scanpix) Les mer Lukk

Fotballekspert og -rådgiver Tor-Kristian Karlsen har klare meninger om hvilke engelske klubber som så langt har gjort det best og dårligst på overgangsmarkedet.

Det er fortsatt en stund til overgangsvinduet i Europa stenger, men allerede har mange klubber både solgt og kjøpt for gigantiske summer.

– Klubben har gjort en veldig bra jobb. Ikke bare på grunn av spillerne vi har hentet, men fordi vi har gjort det på rekordtid. Vi er ferdige nå, sa Chelsea-sjef José Mourinho tidligere denne måneden.

Og med nye navn som Diego Costa, Cesc Fàbregas og Felipe Luis inn på Stamford Bridge, er ekspert og rådgiver Tor-Kristian Karlsen enig med Mourinho i at London-klubben har gjort en god jobb.

– Det ser veldig bra ut med de signeringene de har gjort. Costa kan dekke et behov som Chelsea har framover. Felipe Luis og Fàbregas må trekkes fram også. I tillegg har de (Thibaut) Courtois, som er blant verdens beste keepere, sier den tidligere talentspeideren til NTB.

Les også: Liverpool mister nykommer med skade

Spørsmålstegn

For Karlsen er det ingen tvil om at Chelsea har kommet best ut av overgangsvinduet så langt. Blant de lagene som er ventet å kjempe i toppen av Premier League, er han derimot usikker på Liverpool.

– Liverpool blir spennende å følge. Jeg tror det skal bli vrient for dem uten Luis Suárez i år. Bare Cristiano Ronaldo og Lionel Messi kan gjøre noe bedre individuelt enn det han gjør, sier Karlsen.

Etter at Suárez gikk til Barcelona har Liverpool hentet inn flere nye ansikter.

– De har hentet blant andre Adam Lallana, Rickie Lambert og Lazar Markovic, men de er bare OK signeringer. Av topp fem-lagene i Premier League er det nok Liverpool jeg setter spørsmålstegn ved. De skal tross alt spille mesterliga også, sier fotballrådgiveren.

Les også: Lundekvam fortviler over Southamptons salgsfest

Tett i toppen

Karlsen vil ikke tippe noe utfall av den kommende sesongen. Han tror de fleste er innforstått med at Chelsea og Manchester City vil være helt i toppen også i år.

City slo Liverpool med to poeng i fjor. Chelsea var ytterligere to poeng bak.

– Alle de fem som forventes å krige i toppen av Premier League har hentet spillere. Det blir vanskelig å tippe utfallet av ligaen i år også. Det virker som om de tre lagene i rødt – Liverpool, Manchester United og Arsenal – har innsett at de to i blått er såpass gode at de må forsterke lagene, sier Karlsen.

Manchester City har føyet keeperen Willy Caballero, midtbanemannen Fernando og forsvareren Bacary Sagna til spillertroppen i sommer.