Haugen best av de norske i St. Moritz

Leif Kristian Haugen på veg ned i snødrevet i St. Moritz. (Foto: AP Photo/Pier Marco Tacca / NTB Scanpix) Les mer Lukk

Leif Kristian Haugen bykset opp seks plasser på resultatlista da han ble nummer ni i storslalåm i verdenscupen søndag. Ted Ligety utklasset konkurrentene.

Ligety vant rennet med halvannet sekund ned til østerrikske Marcel Hirscher på annenplass. Den amerikanske alpinstjernen viste igjen hvorfor han er favoritt til å ta OL-gullet i storslalåm under lekene i Sotsji.

Haugen endte 3,83 sekunder bak Ligetys suverene vinnertid. Han var på 15.-plass før finalen.

– Det var en hederlig finaleomgang for min del. Jeg er fornøyd med det jeg fikk til, sa Haugen til NTB.

Vanskelige forhold

Henrik Kristoffersen har inntatt alpinscenen med storm denne sesongen. Søndag kjørte han inn til 12.-plass.

– Jeg gjorde en dårlig første omgang, og den ødela mye. Finalen gikk helt greit, sa 19-åringen, som klatret åtte plasser på resultatlista.

Verdenscuphelgen i St. Moritz var preget av vanskelige værforhold. Lørdag ble utforen avlyst på grunn av tåke. Sikten var bedre søndag, men langt fra optimal.

– Forholdene var ikke bra, men det var ganske likt for alle, sa Kristoffersen.

– Dritthelg

Aksel Lund Svindal kjørte ut i finaleomgangen. For den norske alpinstjernen rundet det av en frustrerende helg.

– Dessverre kom jeg på innerskien. Jeg var den siste som ble sendt ut før det ble et stopp i rennet på grunn av dårlig sikt. Det er litt typisk, men sånn er det. Dette har vært en dritthelg, sa Svindal til NTB.

Siden Hirscher fikk bra med poeng for søndagens annenplass, tok han fra Svindal sammenlagtledelsen i verdenscupen. Østerrikeren leder 58 poeng foran Svindal.

Herrealpinistene innleder OL med utfor 9. februar. Svindal er ikke bekymret over at han i de siste dagene gikk glipp av flere gjennomkjøringer.

– Det har ingenting å si. Jeg er klar.

God debut

Kjetil Jansrud havnet søndag på 13.-plass, mens 18 år unge Marcus Monsen fikk en sterk verdenscupdebut med en 26.-plass.

– Å komme blant de 30 beste var over all forventning. Veldig kult. Jeg hadde ingen super annen omgang, men det er deilig å få være med. OL i år kom litt for tidlig, men om fire år vil jeg kjempe om medalje, sa Monsen.

Rasmus Windingstad kjørte ut i første omgang. Heller ikke Aleksander Aamodt Kilde fikk en god dag da han ble diskvalifisert i samme omgang.