Premier League runde 19 Chelsea - Liverpool

Mourinho tror Liverpool kan vinne ligaen

UTFORDRERE: Jose Mourinhos Chelsea er en av gullkandidatene. Portugiseren tror Liverpool er en av de andre som kan vinne Premier League. (Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth / NTB Scanpix) Les mer Lukk

Søndag møtes Brendan Rodgers og José Mourinho for første gang på banen siden de jobbet sammen i Chelsea. Mourinho tror hans tidligere elev kan føre Liverpool til seriegull.

Liverpool har overrasket de aller fleste og er nummer fire i serien, bare tre poeng bak ligaleder Arsenal.

De siste sesongene har Liverpool allerede vært ute av kampen om seriegullet på denne tiden av året, men nå er de blant favorittene til å vinne etter halvspilt sesong.

18 ligagull er samlet i klubbens historie, men LFC har ikke vunnet serien siden 1990.

Les også: Martinez nekter å selge Leighton Baines

Chelsea-manager José Mourinho tror det kan endre seg denne sesongen, men kommer også med et aldri så lite stikk til søndagens motstander.

– Jeg tror de kan vinne serien fordi de har et godt lag og fordi Brendan er en god trener. De kan også forberede seg bedre til kamper siden de ikke spiller i mesterligaen eller selv ikke i europaligaen, sier han.

– City er favoritten

Portugiseren, som sjelden lar en anledning gå fra seg til å irritere motstanderne, sier Liverpool har en stor fordel av ikke å spille i Europa denne sesongen.

Følg storkampen fra Stamford Bridge direkte fra klokka 17.00

– Manchester City er den store favoritten. Liverpool er på ferie fra Europa denne sesongen og har en uke mellom kamper. Dette er en fordel, en utrolig fordel.

Mourinho legger også til at han ikke tror Manchester United er ute av kampen, selv om tittelholderen ligger et stykke bak teten.

Les også: Alan Pardew tror Newcastle kan slå Arsenal

Han demper også snakket om sitt eget lags sjanser og sammenligner Chelsea med Arsenal.

– Arsenal er som oss. De har ikke vært helt i toppen på mange år. Chelsea vant ligaen i 2010, men de to siste sesongene har de vært 25 og 14 poeng bak vinneren. Vi og Arsenal må bare gjøre vårt beste og prøve å bli blant de fire beste. Klarer vi det får vi se hvordan vi ligger an med tanke på å vinne serien, sier han.

Ga Rodgers sjansen

Da Mourinho først kom til Chelsea i 2004 var Brendan Rodgers trener i Reading, men ble hentet til Chelsea som ungdomstrener. Etter to år fikk Rodgers jobben som sjef for klubbens reservelag, en stilling han hadde til høsten 2008.

Da fikk han sjansen som manager i Watford, og etter opphold der, i Reading og i Swansea gjør Rodgers suksess i Liverpool.

Søndagens kamp blir den første mellom de to managerne.

– Jeg hadde antakelig ikke hatt denne jobben i dag hvis det ikke hadde vært for Mourinho. Jeg var en 30-åring uten et navn som jobbet med spillerutvikling, og Mourinho ga meg sjansen til å jobbe med ham. Fra den dagen vi møttes ga han meg selvtillit og ansvar. Det er ikke mange managere som ville gjort det, sier Rodgers.