Premier League 9. runde Sunderland - Newcastle 2-1

Første Sunderland-seier kom i «hatkampen»

Fabio Borini ble matchvinner med en knallscoring. Da tok fansen helt av. (Foto: Reuters / NTB Scanpix) Les mer Lukk

Innbytter Fabio Borini scoret et vakkert mål da han sikret Sunderland 2-1 i lokaloppgjøret mot Newcastle søndag. Det var lagets første seier for sesongen.

Den innleide Liverpool-spissen banket til med et tåskudd etter 84 minutters spill på Stadium of Light. Newcastle-keeper Tim Krul fikk et par fingertupper på ballen, men klarte ikke å avverge vertenes vinnermål.

Les detaljert referat fra kampen

Sunderland sto med seks strake tap og fattige ett poeng i Premier League før søndagens kjærkomne seier. «Black Cats» løftet seg opp fra jumboplassen og gikk forbi Jonathan Parrs Crystal Palace.

Tempo

Det går alltid hett for seg i det klassiske Tyne-Wear-derbyet i Nordøst-England. Med et elektrisk hjemmepublikum i ryggen gikk Sunderland i poengnød løs på erkerivalen med et voldsomt tempo. Det betalte seg raskt. Allerede etter fem minutter ruvet Steven Fletcher i luften og dunket inn 1-0 med hodet ved bakerste stolpe.

Les også: Merkelig annullering preget Cardiff - Norwich

Les også: Liverpool kjørte over West Bromwich

Sunderland fortsatte å presse Newcastle hardt tilbake i banen. Først etter godt over 20 minutter viste gjestene tegn på bedring etter en formasjonsendring.

Utlignet

Artikkelen fortsetter under videovinduet

Mathieu Debuchy utlignet for bortelaget i det 57. minutt. Franskmannen satte ballen i nettmaskene etter et hardt innlegg fra Hatem Ben Arfa. Målet kom etter en rolig start på annen omgang.

Les også: Arteta avgjorde og ble utvist for Arsenal

Les også: Dramatisk seier for Manchester United

Newcastle står med ti poeng så langt. Laget har bare vunnet tre av ni seriekamper.

Gus Poyet erstattet Paolo Di Canio som Sunderland-manager etter en marerittstart. Uruguayaneren tapte debutkampen mot Swansea (0-4) forrige helg, men fikk etterlengtet respons i det som er klubbens viktigste kamp i sesongen.

Les også: Southampton er historisk gode i år