Benteke blir i Villa etter helomvending

Christian Benteke bestemte seg brått for å bli værende i Aston Villa. (FOTO: AP Photo/NTB Scanpix) Les mer Lukk

Christian Benteke trakk fredag tilbake overgangssøknaden sin og skrev under en ny langtidskontrakt med Aston Villa.

Tidligere i måneden gjorde den belgiske spissen det klart at han ville bort fra Birmingham-klubben. Elleve dager senere ombestemte han seg. Den nye avtalen binder Benteke til Villa Park fram til 2017.

– Jeg hadde en god og ærlig prat med Christian Benteke da han denne uken kom tilbake til trening. Det beste for Christian er å bli i Aston Villa, sier manager Paul Lambert til klubbens nettsted.

– Jeg er veldig fornøyd med at Christian har bestemt seg for å bli. Det er en stor bonus, som jeg tror fansen vil sette pris på, legger han til.

Aston Villa levde lenge farlig i nedrykkskampen sist sesong, men reddet plassen i Premier League med en god innspurt. Benteke ser nå fram til å hjelpe den gamle storklubben til bedre tider.

– Det var ikke enkelt, men vi kom oss gjennom sesongen med mye selvtillit. Alle vet nå hva vi må gjøre: Vi må bli bedre. Det gjelder meg også, mener 22-åringen.

Benteke scoret hele 19 seriemål for Aston Villa i debutsesongen. Han kostet klubben 7 millioner pund da han for ett år siden ble hentet fra belgisk fotball.