Gytkjær ble dagens mann

STORSPILTE: Christian Gytkjær (nærmest stolpen) ble for mye for Håkon Opdal i Start-målet. (FOTO: Jan Kåre Ness/NTB Scanpix) Les mer Lukk

Med to mål og én assist sørget danske Christian Gytkjær for at Haugesund ble det første laget som slo Start i årets eliteserie.

Nyopprykkede Start hadde innledet sesongen med to seirer og to uavgjort, men i onsdagens hengekamp forsvant «smultringen» i tapskolonnen etter 2-3 i Haugesund.

– Jeg er godt fornøyd med både egen og lagets innsats. Jeg har ikke satt meg noe mål om antall scoringer, men håper å score mest mulig, sa Gytkjær.

Se høydepunkter og målene fra kampen her

I fjor høst imponerte han i Sandnes Ulf med åtte mål på tolv kamper.

– Flere klubber var etter meg i vinter, men jeg ble veldig lokket av FKH. Jeg angrer ikke et sekund, for her stortrives jeg. Selv om jeg var skadd i seks uker, har jeg fått tillit, sa Gytkjær til NTB.

Les detaljert referat fra kampen her

Dansken ordnet 1-0 da han dukket opp på bakerste stolpe etter en corner fra Daniel Bamberg etter 34 minutter. Bare minutter tidligere hadde 22-åringen en avslutning i tverrliggeren.

Mot spillets gang utlignet Jorge Alejandro Castro like før pause. Han kunne umarkert sette et innlegg fra Espen Børufsen i mål. Castro, som er fra Costa Rica, satte inn sitt første mål i eliteserien.

Tomålsscorere

Det tok bare rundt 15 sekunder av annen omgang før FKH var foran igjen. Tor Arne Andreassen fikk skutt fra 14 meter etter frispill fra Gytkjær.

Etter 51 minutter var det duket for mer underholdning fra Gytkjær, som løftet ballen over Håkon Opdal etter fint småspill med Bamberg. Opdal kom ut for å gjøre målet mindre, men den tidligere landslagsmålvakten kunne ikke stoppe Gytkjærs fine avslutning.

– På 3-1-målet minnet han om Thomas Sørum (tidl. FKH-angriper). Han kippet også alene med keeper. Christian har stort potensial. Vi vant fortjent, men Start kunne fort tatt med seg poeng om de var litt skarpere mot slutten, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug til NTB.

Castro skulle også bli tomålsscorer da han reduserte et lite kvarter før slutt.

Tre minutter før slutt var Espen Hoff nær utligning. Skuddet gikk i tverrliggeren.

Langtur neste

FKH har fått en fin start på sesongen med ti poeng etter fem kamper. Det er like mange poeng som Rosenborg og Strømsgodset, men tre mindre enn serieleder Aalesund.

Lang reise venter Haugesund som søndag tar turen til Tromsø. Start skal også ut i bortekamp. Neste oppgave er Lillestrøm på Åråsen.

– Vi slet før pause og var heldig som hadde 1-1. Vi bestemte oss for å trykke til i annen omgang, men fikk en baklengs allerede før 15 sekunder var spilt. Starten ødela, men vi viste moral og kom tilbake i kampen. Nå handler det om revansj i lørdagens kamp, sa Mjelde.

Les flere fotballnyheter fra ABC Nyheter

Haugesund og Start skulle egentlig ha møttes 2. påskedag, men da var ikke det nye gresset på Haugesund stadion klart. Matthias Vilhjalmsson hos Start måtte sys med fem sting i hodet etter en luftduell på overtid. Han og Umaru Bangura skallet i hverandre. (©NTB)