Christina Vukicevic skifter trener

Christina Vukicevic skifter trener Les mer Lukk

Hekkeløper Christina Vukicevic bryter ikke med trenerpappa Petar, men går likevel inn for å satse videre i et nytt treningsregime.

– Det er ikke snakk om at Christina brøt med meg i går (tirsdag), men dette er en prosess som har pågått siden tidlig i fjor høst. Hun har jo vært bortreist i utlandet siden oktober, sier Petar Vukicevic til NTB.

– Allerede i fjor var vi enig om at hun skulle forsøke seg sammen med andre trenere, blant andre den tyske hekktreneren, så det ligger ikke noe dramatikk i dette.

Les også: Vukicevic kan få trene barna

At Christina Vukicevic skal skaffe seg en ny hovedtrener, har derfor ikke noe med den nylig avsluttede dopingsaken å gjøre. Det bekrefter også sportssjef Ronny Nilsen i Norges Friidrettsforbund over NTB.

– Bakgrunnen for at Christina skifter trener, er en evaluering som ble gjort etter sesongen i fjor. Hun følte at tiden var inne for å følge sitt eget opplegg og styre løpet mer selv. Det er hun komfortabel med, sier Nilsen.

Støtte

Petar Vukicevic har fulgt datteren i tykt og tynt siden hun begynte med friidrett. Han får mye av æren for det hun har oppnådd.

– Jeg kommer fortsatt til å være her for henne når hun er i Norge. Da stiller jeg 100 prosent opp for henne i den grad hun trenger meg, forteller Vukicevic. Han er helt klar på at prosessen rundt datterens trenerskifte har vært helt åpen.

– Vi har snakket sammen om dette, og opplegget Christina skal følge er diskutert både med både friidrettsforbundet og Olympiatoppen, sier Petar Vukicevic.

Les også: Vukicevic-nei fra friidrettsforbundet

Ronny Nilsen forteller at Christina Vukicevic valgte å følge sitt eget opplegg fra oktober i fjor, da med sprinttrener Leif Olav Alnes som ansvarlig. Det var en midlertidig løsning. Foreløpig er det ikke bestemt hvordan opplegget blir videre.

– Vi må etter hvert ta stilling til hvordan det skal bli utover vinteren, men i og med at Christina ikke satser innendørs i år, har vi litt tid på oss, sier Nilsen.

– Ingen kommentar

– At Christina og Petar ikke samarbeider treningsmessig lenger, må du snakke med sportssjef Ronny Nilsen om. Det er ikke noe vi i styret blander oss opp i, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen til NTB.

– Jeg kan i alle fall si at vi i styret ikke har kommet med noen anbefalinger overfor Christina Vukicevic. Vi driver med politikk og blander oss ikke i det sportslige, sier Hansen videre.

Christina Vukicevic er samboer med fotballspilleren Vadim Demidov og paret bor for tiden i Spania.