Tidligere boksemester drept i datterens fødselsdag

Corrie Sanders i en av sine store boksekamper i 2004. Nå har sørafrikanske kjeltringer tatt livet av ham. Foto: AFP/ Dominic Ebenbichler/NTB scanpix. Les mer Lukk

Corrie Sanders, tidligere verdensmester i tungvektsboksing, ble drept da han prøvde å beskytte datteren sin under en skyteepisode lørdag.

– Han døde som en helt. Han kastet seg foran jenta si og ble truffet av to kuler, sa bokserens ekskone Sunette Sanders til den sørafrikanske radiostasjonen 702.

Tragedien inntraff under et væpnet ran i en restaurant i Pretoria der Sanders-familien var samlet. Politiet opplyste først at anledningen var 21-årsdagen til Corrie Sanders' datter, men det kom senere fram at det var hans nevø som fylte 21 år.

Tre menn kom inn i lokalet og begynte å skyte vilt rundt seg. Sanders ble truffet i magen og den ene hånden, og han døde søndag av skadene. Han ble 46 år gammel.

– De skjøt rundt seg og stjal mobiltelefonen til datteren hans. De fikk også med seg en håndveske fra en annen gjest, sa en talsmann for sørafrikansk politi til nyhetsbyrået Sapa.

Sanders la opp i 2008 etter å ha vunnet 42 av sine 46 proffkamper. Mest kjent er han for sjokkseieren mot Vladimir Klitsjko i en WBO-tittelkamp i tungvekt i 2003. Kampen i Hannover ble stoppet i 2. runde etter at Sanders hadde slått ned Klitsjko fire ganger. Det regnes blant de største overraskelser i boksehistorien.

Et år senere møtte han Vitali Klitsjko i kamp om WBC-tittelen i Los Angeles. Den kampen tapte han på teknisk knockout i 8. runde.

Les også:

Dømt for drap på rasistleder

Forsvarte tungvektstittelen

Les andre nyheter