Molde gjorde jobben i Latvia

Wolff Magnus Eikrem (til venstre) og Magnus Stamnestrø jubler for Moldes utligning. (Foto: Epa/NTB scanpix) Les mer Lukk

Magnus Wolff Eikrem scoret, men misbrukte også et straffespark da Molde sikret avansement til 3. kvalifiseringsrunde til mesterligaen med 1-1 borte mot Ventspils tirsdag.

Det norske seriemesteren er dermed forbi første hinder på veien til mesterligaspill med 4-1 sammenlagt over den latviske seriemesteren.

Molde kom noe skjevt ut i returoppgjøret på Latvias vestkyst. Etter 24 minutters spill ordnet vertenes forsvarsspiller Antons Kurakins Ventspils etter et frispark.

Ole Gunnar Solskjærs Molde-mannskap ville imidlertid ikke være noe dårligere enn latvierne på dødballer. Magnus Wolff Eikrem lettet nok noe på skuldrene til manageren da frisparkfoten hans skrudde inn 1-1 for Molde. Scoringen kom i det 37. spilleminuttet foran 3000 tilskuere på Ventspils Olimpiskais Stadions.

Ventspils presset Molde godt tilbake i deler av førsteomgangen. Men den norske mesteren fikk etter hvert mer kontroll på ballen, og kunne gå i garderoben med uavgjort.

I annen halvdel av kampen var Molde det beste laget. Målscorer Eikrem burde gitt romsdalingene 2-1 da han fikk muligheten fra straffemerket rundt 20 minutter igjen av kampen. Forsøket gikk imidlertid rett på Ventspils-målvakt Maksims Uvarenko som holdt ballen i fast grep.

Hjemmelaget fikk en brukbar mulighet til å stikke av med seieren rett før slutt, men japaneren Yosuke Saito sendte ballen utenfor buret til en utspilt Espen Bugge Pettersen.