Tybring-Gjedde gikk i protest under krangel med Søreide

Christian Tybring-Gjedde (Frp) ble så provosert at han forlot Stortingets talerstol. Les mer Lukk

Ordskiftet tok en personlig vending da Christian Tybring-Gjedde (Frp) og utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) diskuterte innvandring på Stortinget tirsdag.

Fremskrittspartiets utenrikspolitiske talsperson sier til TV 2 at Søreide kom med sårende, stigmatiserende og belastende beskyldninger mot ham.

Det hele startet med at Tybring-Gjedde ville ha svar på om Søreide er stolt av at Norge skal ta imot 3.000 kvoteflyktninger, og han lurte på om utenriksministeren selv omgås flyktninger i sitt nabolag.

Søreide svarte at hun bor i en av bydelene med størst minoritetsbefolkning, og at hun trives godt med det.

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H)

– Å sitte på kafé går sikkert bra for utenriksministeren, men det er ikke det dette handler om, sa Tybring-Gjedde, som beklaget at Frp i regjering var med på beslutningen om kvoteflyktningene.

– Jeg har en litt annen innstilling til mennesker

Søreide repliserte at hun ikke opplever bydelen sin først og fremst ved å sitte på kafé, men ved å snakke med naboer og ha kontakt med mennesker i bydelen. Det går faktisk helt fint, sa hun, og la til:

– Men det kan faktisk være fordi jeg har en litt annen innstilling til mennesker som kommer fra et annet sted enn det representanten legger for dagen. Det fokuset Tybring-Gjedde har, er problemfokus.

Tybring-Gjedde ble så provosert at han forlot talerstolen, til Stortingets visepresident Morten Wold grep inn og ba ham bli værende til utenriksministeren var ferdig med sitt svar.