Kilde: Johnson tror samtaler med EU vil mislykkes

Boris Johnson tror ikke samtalene med EU vil lede til en avtale, sier en anonym kilde i regjeringen. Foto: Peter Summers / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Boris Johnson tror ikke brexitsamtalene med EU vil føre fram og vil gjøre alt for å hindre en ny utsettelse, sier en kilde i den britiske regjeringen.

Dersom unionen skulle gå inn for en utsettelse, vil Johnson ikke legge fram sitt siste forslag på nytt, sier kilden til det tradisjonelt tory-vennlige magasinet The Spectator. I så fall vil statsministeren drive valgkamp i et ventet nyvalg og kjempe for en potensielt svært kaotisk utmelding uten en avtale.

– Dersom avtalen dør i løpet av de nærmeste dagene, vil den ikke bli forsøkt gjenopplivet. For å marginalisere Brexit-partiet, vil vi måtte drive valgkamp basert på et budskap om «ingen flere utsettelser, få brexit unnagjort umiddelbart», sier kilden.

Statsministerens kontor har ikke kommentert saken i The Spectator og har ikke gjort noe forsøk på å bekrefte eller avkrefte den.

Johnsons står fast på sin linje om å forlate EU 31. oktober, uansett om en avtale er på plass eller ikke. Det er også ventet at han vil lete etter et smutthull i loven som pålegger ham å be EU om en utsettelse dersom en avtale ikke er klar innen 19. oktober.

Johnsons siste forslag om en løsning for Nord-Irland, med håp om å unngå en hard grense mot EU-medlemmet Irland, har fått en svært lunken mottakelse i EU.

Se video: Boris Johnson ba opposisjonen stille mistillitsforslag

Your browser doesn't support HTML5 video.

Boris Johnson ba opposisjonen stille mistillitsforslag Les mer Lukk