Krever at Norge tar imot minst 3.000 flyktninger neste år

Leder Martine Tønnessen i Kristelig Folkepartis Ungdom er redd KrF får mindre gjennomslag i den pågående budsjettprosessen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Les mer Lukk

KrFU er redd moderpartiet skal få mindre gjennomslag i budsjettprosessen etter Frps bompengeseier – og krever at Norge tar imot 3.000 kvoteflyktninger neste år.

– Bompengekutt var på Frps kvote, da må KrF få mer igjen på dette budsjettet, sier leder i Kristelig folkepartis ungdom, Martine Tønnessen til Dagbladet.

Bompengerunden har bundet opp «en masse penger ikke bare i dette statsbudsjettet, men i mange budsjetter framover», ifølge ungdomslederen.

– Da frykter jeg for KrFs gjennomslag. Mitt innspill er at vi må få gjennomslag på kvoteflyktninger. 3.000 kvoteflyktninger er det minste KrF kan godta. Klarer man å forhandle det opp, er det ønskelig og varmt velkommen. Mindre kan ikke KrF være med på, sier Tønnesen.

Hun viser til Granavolden-plattformen som ble framforhandlet da KrF gikk inn i Solberg-regjeringen, og sier hun er «ekstremt opptatt av at KrF skal få det de er blitt lovet på kvoteflyktningtallet».

– KrFU må ha misforstått Granavolden, 3.000 kvoteflyktninger er ingen minimumsgrense slik Tønnesen ønsker, det er et maksimumstak, sier formann Bjørn-Kristian Svendsrud i Fremskrittspartiets ungdom.

VIDEO: Dette er forskjellen på et byråd og et bystyre

Your browser doesn't support HTML5 video.

ABC forklarer: Dette er forskjellen på et byråd og et bystyre Les mer Lukk