Støre avlyste møte med Ap-bastion

Ap-leder Jonas Gahr Støre har de siste dagene måttet bruke tid på å svare på investeringer han fram til nå har hatt i fond som investerer i private velferdskonsern. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Les mer Lukk

Ap-leder Jonas Gahr Støre måtte torsdag avlyse et valgmøte med åtte lokallag i Ap-bastionen Oppland som er i krise på målingene. Støre sier det ble for travelt.

Torsdag kveld måtte Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre avlyse et møte med åtte lokallag i Otta i Sel kommune, skriver TV 2.

Oppland er historisk en Ap-bastion, men ifølge Gudbrandsdølen Dagningen ligger partiet an til å miste makten til Senterpartiet i Sel. Ap har hatt ordførervervet i kommunen i snart 100 år.

Ordfører Dag Erik Pryhn (Ap) i Sel sier til TV 2 at det er beklagelig at Støre avlyste besøket.

– Jeg la merke til utover kvelden i går og i dag at Støre er ekstra travel i dag. Men vi fikk beskjed om at det kan komme en erstatning senere, så vi får se om vi får besøk likevel, sier han til kanalen torsdag.

Torsdag var Støre i Kongsvinger og Løten. Da var NRKs avsløringer om at Støre har sittet med eierandeler i DNB-fond som investerer i private velferdskonsern, blant temaene. Støre har nå gått ut av fondene.

– Nå ble det mye tid på dette på morgenen. Jeg skal til Trondheim i morgen. Så partikontoret som gir oss signaler om hvor vi bør reise, har gitt oss beskjed om at det blir for hektisk. Så det har jeg respektert, sier Støre om avlysningen.