Moxnes om hytte-avtalen: – Nå må Siv Jensen rydde opp

Siv Jensens leieforhold med milliardær Johan Andresen, får skarp kritikk av Bjørnar Moxnes: – Denne saken stinker. Og jo mer som kommer fram, jo mer stinker det. Hytta er slett ikke falleferdig og ubeboelig når Siv Jensen får nøklene, mener Moxnes. Les mer Lukk

Rødt-lederen mener Siv Jensen har gjort en feil og at hun bør si opp leieavtalen med Johan H. Andresen.

– Det er ikke greit hvis Jensen fikk rabatt bare fordi hun er en mektig politiker. Og det er en skandale om hun fikk gavepris og ikke meldte det inn som en gave. Sånne fordeler må fram i lyset, sier Bjørnar Moxnes til Dagbladet.

Tidligere denne måneden meldte Dagens Næringsliv (DN) at Siv Jensen leier hytte på 50 kvadratmeter med egen brygge og badehus i Oslofjorden til en årspris på 40.000 kroner.

«Hytterabatt fra en av landets rikeste familier»

Utleieren er milliardæren Johan H. Andresen, eier av selskapet Ferd og leder av Etikkrådet, som er underlagt Norges Bank og Finansdepartementet.

Rødt-lederen reagerer sterkt på saken og fortalte til Dagbladet at «en finansminister ikke kan være under mistanke for hytterabatt fra en av landets rikeste familier.»

Jensen har svart Stortinget på spørsmål om leieforholdet, og skrev da: «Jeg har selvsagt vurdert Stortingets register for verv og andre økonomiske interesser, men kan ikke se at regelverket omfatter ordinære leieforhold av fritidsboliger.»

– Denne saken stinker

Siv Jensen og Bjørnar Moxnes er uenige om finansministerens leieforhold til Johan Andresen. Les mer Lukk

I samme svar påpeker Jensen hyttas enkle standard og nevner at vannet er vinterstengt og at hytta dermed kun kan benyttes på sommerhalvåret.

Ifølge DN ble hytta oppgradert på Andresens regning - til en samlet sum på 100.000 kroner.

– Denne saken stinker. Og jo mer som kommer fram, jo mer stinker det. Hytta er slett ikke falleferdig og ubeboelig når Siv Jensen får nøklene. Da er den pusset opp med nytt kloakk- og rørsystem, bad, kjøkken og ny peis, uttaler Moxnes til Dagbladet.

– Siv Jensen må si opp leieavtalen. Hun har gjort en feil og nå må hun rydde opp, mener Rødt-lederen.

– Har statsråden vurdert å si opp leieforholdet?

I et skriftlig spørsmål til Stortinget fra 22. oktober spør Moxnes:

«Hva gjorde finansministeren konkret for å kunne slå fast at prisen for leie av hytte tilsvarte markedsmessige vilkår, ble prisnivået på sjøhytter av lignende standard og beliggenhet undersøkt, og har statsråden vurdert å si opp leieforholdet for å få ro i saken?»

Siv Jensen har ikke gitt sitt tilsvar enda.