Mange lands ambassadører innkalt på teppet i Moskva

Utenriksminister Sergej Lavrov under en pressekonferanse i Moskva tidligere i år. Foto: AP/NTB scanpix Les mer Lukk

Ambassadører fra de mange landene som har utvist russiske diplomater, ble fredag innkalt på teppet i Moskva.

En fotograf fra nyhetsbyrået AFP så ambassadører fra Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia og en rekke andre europeiske land ankomme utenriksdepartementet i Moskva.

Departementet opplyser at ambassadørene fra landene, som har utvist russiske diplomater, vil få informasjon om Russlands reaksjon.

Torsdag opplyste utenriksminister Sergej Lavrov at de aktuelle landene vil få utvist samme antall diplomater fra Russland som de selv har kastet ut. Til sammen dreier det seg om rundt 150 personer som nå må forlate ambassader i Moskva.

I tillegg blir USA nødt til å stenge sitt konsulat i St. Petersburg.

Nederlands ambassadør i byen ble fredag formelt informert om at to nederlandske diplomater vil bli utvist, ifølge nyhetsbyrået TASS. Storbritannia får én måned på seg til å redusere sitt diplomatiske nærvær i Russland.

(Saken fortsetter under)

En mann bærer en eske ut av USAs konsulat i St. Petersburg, som nå blir nødt til å stenge. Foto: AP/NTB scanpix Les mer Lukk

Norge har besluttet å utvise én russiske diplomat. Utenriksdepartementet i Oslo hadde ingen ny informasjon om Russlands reaksjon da NTB kontaktet departementet tidlig fredag ettermiddag.

Landene som har utvist russiske diplomater, har gjort det som reaksjon på forgiftningen av den tidligere spionen Sergej Skripal og hans datter i Salisbury i Storbritannia. Britiske myndigheter mener Russland står bak giftangrepet, noe russiske myndigheter benekter.