Regjeringen: Opposisjonelle løslates i Venezuela i julen

Med henvisning til julehøytiden, sa regjeringen i Venezuela lørdag at den vil løslate rundt 80 personer som ble arrestert under demonstrasjoner mot president Nicolás Maduro. Les mer Lukk

Med henvisning til julehøytiden, sa regjeringen i Venezuela lørdag at den vil løslate rundt 80 personer som ble arrestert under demonstrasjoner mot presidenten.

– Vi håper dette vil bli gjort i de kommende timene, sa den grunnlovsgivende forsamlingens president Delcy Rodriguez, som også leder kommisjonen som undersøker demonstrasjonene. I et TV-opptak som ble sendt på en statlig kanal, sier Rodriguez til 13 av dem som skal løslates at julen er en tid for forsoning.

Skjebnen til de fengslede har vært gjenstand for forhandlinger mellom regjeringen og opposisjonen. Forhandlingene har foregått i Den dominikanske republikk, og en tredje runde er planlagt 11. og 12. januar.

På samme pressekonferanse der hun kunngjorde løslatelsen, erklært Rodriquez på vegne av regjeringen at den Brasils Ruy Pereira og Canadas chargé d'affaires Craig Kowalik ikke er ønsket landet. Både Brasil og Canada har regelmessig anklaget Venezuelas president Nicolás Maduro for brudd på menneskerettighetene.

Den brasilianske avisen O Globo skrev at Pereira vendte tilbake til julefeiring i sitt hjemland fredag, men vil nå ikke lenger kunne komme tilbake til Venezuela.