Kolberg med Giske-kritikk på lukket Ap-møte

– Det var ingen som var i tvil om hvem kritikken rammet, sa flere av dem som var til stede på det lukkede møtet i Aps landsstyre. Jonas Gahr Støre og Martin Kolberg (t.h.). Les mer Lukk

På det lukkede landsstyremøtet i Ap 19. september, en uke etter valget, skal Martin Kolberg ha kommet med krass kritikk av Trond Giske.

Det skriver Aftenposten fredag.

Da møtet begynte, med pressen til stede, ba partileder Jonas Gahr Støre om en åpen debatt. Så ble pressen kastet ut, og Martin Kolberg gikk på talerstolen. Den tidligere partisekretæren oppfordret forsamlingen til å støtte opp om partiledelsen, for så å komme med det mange ifølge avisa oppfattet som tydelig kritikk av nestleder Trond Giskes forsøk på ansvarsfraskrivelse for valgresultatet.

– Det var ingen som var i tvil om hvem kritikken rammet, sa flere av dem som var til stede på det lukkede møtet i Aps landsstyre til Aftenposten.

Formelt var det Halvard Ingebrigtsen som var valgkampsjef for Ap, men i praksis var det Giske som ledet valgkampen.

Les også:Støre: – Mitt valg å erstatte Marthinsen med Giske

Ap-veteran: Giske har posisjonert seg til å bli statsminister |

– Tok ikke ansvar

– Vi deler skuffelsen over valgresultatet sammen, og vi tar ansvaret sammen. Og sammen skal vi komme sterkt tilbake, skriver Trond Giske i en epost. Les mer Lukk

– Giske tok ikke ansvaret for valgresultatet. Da blir det galt å distansere seg, det gir mange en dårlig smak i munnen, sier ett medlem av landsstyret til avisa.

Kolberg vil ikke kommentere saken overfor Aftenposten, mens Giske svarer i en epost:

– Jeg tror evalueringen vil vise at vi slet med skattebudskapet vårt i valgkampen. Det må alle vi som har ansvaret, ta lærdom av. Det er ikke enkeltpersoner som bestemmer politikken i Arbeiderpartiet, men landsmøtet, sentralstyret og stortingsgruppen, skriver Giske, som mener alle deler skuffelsen og tar ansvaret sammen.

NTB har forsøkt å få Martin Kolberg i tale siden bråket etter at Marianne Marthinsen ble erstattet av Trond Giske som finanspolitisk talsperson for Arbeiderpartiet. Det har ikke lyktes.

Aktuelt: Innspurt i Stortinget for å få komiteene på plass