Alliansen-leder langer ut mot «negre» og masseinnvandring

– Det jeg sier er uten manus, men alt er gjennomtenkt. Det er viktig å være nøyaktig med disse tingene, sier Lysglimt Johansen til Dagbladet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

Hans Jørgen Lysglimt Johansen tror flere av hans partifeller er med i Den nordiske motstandsbevegelsen.

I flere innlegg på egen Facebook-side har lederen av partiet Alliansen delt videoer av seg selv der han langer ut mot alt fra «neger-kulturens» påvirkning av norsk ungdom, til Pride-bevegelsen, Antirasistisk senter og Holocaust-museet for å kontrollere meningsbildet og for å samarbeide med politikere og politiet.

I sitt foreløpig siste innlegg, kommer han inn på nazidemonstrasjonen i Krisitiansand sentrum som ble arrangert av Den nordiske motstandsbevegelsen, tidligere Nordfront.

Nordfront er sinte – det liker ikke jeg. Jeg vil ha nasjonalisme med et smil og masse moro, sier Alliansen-lederen i Facebook-videoen.

Hans Jørgen Lysglimt Johansen kommer med svært kontroversielle utspill mot flere navngitte grupper og personer. Skjermdump fra Fracebook Les mer Lukk

Lysglimt Johansen skriver i forbindelse med innlegget at Alliansen for mange ungdommer er et «positivt ladet nasjonalistisk alternativ til mer aggressive nasjonalister».

– I Alliansen har vi mye gøy med toskene på venstresiden, med globalistene og ikke minst den unevnelige folkegruppen som sitter på toppen og styrer opp herjinger med landet vårt. I Alliansen «memer» vi dem i senk, skriver han.

Les også: Nytt politisk parti vil ha Norge ut av EØS

Partilederen, som i mars gjorde det klart at partiet stiller med lister i samtlige norske fylker i forbindelse med Stortingsvalget, sier i videoen at det er mulighet for at flere av hans partifeller kan være medlemmer i Den nordiske motstandsbevegelsen.

– Jeg kjenner ingen i motstandsbevegelsen, har ikke møtt eller hatt kontakt med dem. Men at det kan være folk som er medlemmer der, og støttemedlem i Alliansen, det kan jo godt hende, utdyper han over Dagbladet.

– Vi har snart tusenvis av medlemmer, jeg kan ikke vite det. Det kan vel hende – og i så fall, «ja vel» sier jeg, fortsetter han.

Lysglimt Johansen sier han står for alt han sier i videoene han poster.

Hans Jørgen Lysglimt Johansen under lanseringen av partiet Alliansen i november 2016. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Les mer Lukk

– Det jeg sier er uten manus, men alt er gjennomtenkt. Det er viktig å være nøyaktig med disse tingene, sier han til Dagbladet.

– Jeg er klar over at det er lett å lage et nidbilde av meg når jeg sier «neger» og «jøde». Jeg sier det likevel, for å provosere, men jeg er veldig nøyaktig på å ikke si noe som ikke er korrekt. Når vi inviterer negroid rap-kultur må vi regne med at vi får på kjøpet det gangsterrapperne inviterer til, som skyting.

Skyteepisoden på Blå som Lysglimt Johansen sikter til i sin Facebbok-video, inntraff under en rap-konsert på utestedet Blå i Oslo. Den siktede var ikke afroamerikaner og løsnet skudd fordi dørvaktene ikke slapp ham inn på konserten. Han er tidligere dømt for en rekke forhold.

Les også: Ønsker «Brexit-oppskriften» for Norge