Sandberg overtar for Listhaug i fødselspermisjonen

Per Sandberg (t.v.) overtar Sylvi Listhaugs jobb som innvandrings- og integreringsminister når hun går ut i fødselspermisjon 5. mars. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Fiskeriminister Per Sandberg (Frp) overtar Sylvi Listhaugs (Frp) jobb som innvandrings- og integreringsminister mens Listhaug avvikler fødselspermisjon.

Listhaug skal etter planen avvikle fødselspermisjon fra og med 5. mars til og med 2. juli 2017, melder Regjeringen i statsråd fredag.

Parti- og statsrådskollega Per Sandberg overtar dermed ansvaret for innvandrings- og integreringssaker i Justis- og beredskapsdepartementet i denne perioden, i tillegg til det ansvarsområdet han i dag har i Nærings- og fiskeridepartementet.

– Sandberg er en dyktig statsråd som tidligere har jobbet mye med innvandrings- og integreringsfeltet på Stortinget. Han kommer garantert til å gjøre en god jobb mens jeg er ute i fødselspermisjon, sier Listhaug i en pressemelding.

Sandberg selv sier følgende i samme melding:

– For meg er det viktig å føre en streng og rettferdig asylpolitikk og en integreringspolitikk som stiller tydelige krav. Det skal jeg følge opp i denne perioden. Det viktigste er at vi klarer å holde asyltilstrømmingen under kontroll.

Les også:

Regjeringen avviser anbefalinger - vil heller stramme til

Avslørt: Den ukjente asylfiaskoen

Sjokkrapport til regjeringen om «barna som forsvinner»