Siv Jensen nekter å snakke om Fremskrittspartiets forhold til pressen

Siv Jensen ønsker ikke snakke om partiets forhold til pressen. Les mer Lukk

– Vi ønsker ikke svare på dette.

Sentrale Frp-politikere og Frp-statsråder har den siste uken lagt seg ut med norsk presse.

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) føler seg mistenkeliggjort av norsk presse og «skjønner godt at folk flest er skeptiske til mye av det som fremstilles i mediene».

Da Nordlys stilte spørsmål om Frps valgløfter, valgte justisminister Per-Willy Amundsen å kalle det «fake news» og truet med boikott av Nordlys.

– Avisa er et skoleeksempel på hvordan en partiavis fungerer. Over tid har vi observert en utvikling hvor Nordlys er i ferd med å skli tilbake i sin gamle rolle som pressekontor for Ap, sa Amundsen til Nordlys.

Stortingspolitiker Mazyar Keshvari (Frp) uttalte til Minerva søndag at TV 2 produserer falske nyhet.

– Det er en skremmende og farlig utvikling at de etablerte mediene, som TV2, er blitt de største produsentene av falske nyheter, sa Keshvari.

Og i forrige uke kalte stortingspolitiker Jan Arild Ellingsen (Frp) norsk presses dekning av Donald Trump som «hinsides elendig».

Bakgrunn: Pressetopp: – Deprimerende å lese

Siv Jensen vil ikke svare

ABC Nyheter ønsket tirsdag å utfordre Fremskrittspartiets leder på hva hun mener om trusler om boikott og partiets forhold til pressen.

– Mener Siv Jensen at hennes parti behandles annerledes av mediene?

– Mener Siv Jensen at media skaper et fiendebilde av Listhaug?

– Mener Siv Jensen media er politiserte og har en agenda? Slik Kehsvari sier i intervjuet med Minerva.

Jensens statssekretær, Petter Kvinge Tvedt (Frp), svarer på e-post til ABC Nyheter og forteller at Siv Jensen «ikke har anledning til å svare på dette».

– Ikke anledning i dag eller ikke i det hele tatt i løpet av uken? I så fall tolker jeg det som hun ikke ønsker å svare? spør ABC Nyheter.

– Vi ønsker ikke å svare på dette, svarer Kvinge Tvedt til ABC Nyheter.

Les også: Høyre-topp sprer falske nyheter

– Regjeringen boikotter ikke nyhetsmedier

Etter justisminister Per-Willy Amundsen truet med boikott av Nordlys, utfordret sjefredaktør Helge Nitteberg regjeringen på hva statsministeren mener om slik atferd og en eventuell boikott.

– Regjeringen boikotter ikke nyhetsmedier, svarte statssekretær ved Statsministerens kontor, Sigbjørn Aanes, til Medier24.

Abid Raja: – Ikke la politikere som roper «lik og del» dra oss ned i gjørma