Listhaug: Åpnere grenser er ikke nestekjærlighet

Sylvi Listhaug er uenig med Hareide om hvordan man skal behandle innvandrere og asylsøkere ut ifra kristne verdier. Les mer Lukk

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) stiller seg uforstående til KrF-leder Knut Arild Hareides kritikk, og mener streng asylpolitikk er nestekjærlighet i praksis.

KrF-lederen uttalte tidligere fredag at Listhaugs retorikk bidrar til å skape en opplevelse av annenrangs borgere i Norge, og han mener hun utfordrer kristne verdier om nestekjærlighet og menneskeverd.

– For meg handler nestekjærlighet om å hjelpe flest mulig mennesker i nød. Det gjør vi ikke ved å kommunisere på en måte som gjør Norge mer attraktivt som asylland. På den måten hjelper vi færre, sier Listhaug i en epost til NTB.

Hun mener 500 millioner kroner som hadde gått til å dekke utgifter i forbindelse med asylsøkere i Norge, nå isteden går til hjelp i Syrias nærområder.

Les også: KrF-lederen med bredside mot Listhaug

Innvandrings- og integreringsministeren vil ikke svare direkte på KrF-lederens påstand om at hun oppfører seg som en opposisjonspolitiker, og at retorikken hennes skaper splittelse. Det hun kan fortelle, er imidlertid at hun ikke planlegger å endre seg.

– Jeg kommer til å fortsette å snakke om realitetene. Både de gode nyhetene og problemene som Norge og resten av Europa står i når det gjelder migrasjon i årene som kommer. Å skyve problemer under teppet har vært forsøkt i andre land, uten hell vil jeg si, sier Listhaug.