FBI har skaffet ransakingsordre til datamaskin i Clinton-saken

FBI etterforsker om eposter på en bærbar datamaskin kan ha betydning for etterforskningen av Hillary Clintons epostserver. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

FBI har skaffet de nødvendige tillatelsene til å gå gjennom innholdet på datamaskinen som knyttes til etterforskningen av Hillary Clintons epostserver.

Datamaskinen er blitt brukt av den tidligere kongresspolitikeren Anthony Weiner og hans kone Huma Abedin, en av Clintons nærmeste medarbeidere.

Ifølge ABC News har FBI nå skaffet seg den nødvendige ransakelsesordren til å gå gjennom materialet på maskinen.

Før helgen gikk FBI-sjef James Comey ut og informerte Kongressen om at det kunne være eposter som kan være relevante for etterforskningen av Clintons bruk av sin private server på maskinen. Kilder har opplyst at det er 650.000 eposter på maskinen, som foreløpig ikke er gjennomgått. Flere tusen av disse kan ha blitt sendt til eller fra den private serveren som Clinton brukte mens hun var utenriksminister.

Den bærbare datamaskinen ble beslaglagt av FBI i forbindelse med etterforskningen av Anthony Weiner, som skal ha sendt tekstmeldinger med seksuelt innhold til flere kvinner og en 15 år gammel jente.