Over hundre organisasjoner protesterer mot bistandskutt

Over hundre norske organisasjoner holder en protestmarkering mot kutt i bistandsbudsjettet foran Stortinget onsdag ettermiddag. Les mer Lukk

– Verdens fattige skal ikke ta regning for flyktningkrisen, mener over hundre organisasjoner som demonstrerte utenfor Stortinget i protest mot kutt i bistandsbudsjettet.

Samtidig som regjeringspartiene og støttepartiene Venstre og Kristelig Folkeparti forhandlet om statsbudsjettet inne på Stortinget, hadde et stort antall møtt opp utenfor for å vise sin motstand mot kutt i bistandsbudsjettet for å finansiere den store asyltilstrømmingen til Norge.

– Struping av langsiktig bistand og støtte til frivillige organisasjoner i verdens fattigste land vil frarøve millioner av mennesker håpet for en bedre framtid. Regjeringen risikerer å bidra til mer fattigdom, mer konflikt, flere menneskerettighetsbrudd og enda større flyktningkriser i nær fremtid. Regjeringen handler med skylapper når de sender regningen for den norske flyktningdugnaden til verdens fattige, uttaler arrangørene av markeringen.

LO-leder Gerd Kristiansen og preses i Den norske kirke, Helga Byfuglien, var blant appellantene.

Bakgrunn: Norske bistandskutt kan ramme millioner av verdens fattige