Jensen mener bilfritt sentrum er et dårlig mareritt

Finansminister og partileder Siv Jensen (Frp) under Fremskrittspartiets landsstyremøte i Oslo søndag formiddag. Les mer Lukk

Oslo (NTB): Bilfritt sentrum i Oslo, ingen utbygging av E18 vest for hovedstaden, rushtidsavgift og flere bomstasjoner høres ifølge Frp-leder Siv Jensen ut som «et dårlig mareritt».

Jensen gikk til frontalangrep mot Arbeiderpartiet og det nye byrådet i Oslo søndag.

– Jeg er nesten litt fascinert – tror jeg – over at det fortsatt finnes partier i Norge som gjør alt de kan for å gjøre livet litt ekstra surt for folk, sa Jensen før hun omtalte forslaget bilfritt sentrum som «tåpelig symbolpolitikk».

– Derfor er vanskelig å forstå hva som er den egentlige hensikten bak forslaget. Jeg har store problemer med å forstå det, la hun til.

Les også: Avtale blokkerer for MDGs ultimatum om E18

Frp-lederen er bekymret for at det rødgrønne Oslo-samarbeidet kan danne modell for en konstellasjon i Stortinget etter 2017-valget:

– Miljøpartiet gikk til valg på disse ytterliggående forslagene, og det er ikke oppsiktsvekkende at de presset dette inn i forhandlingene om byrådsplattformen. Det oppsiktsvekkende er at Ap gikk med på det. Jeg er selvfølgelig bekymret for hvilke ringvirkninger dette samarbeidet kan få – også inn i Stortinget. Det mener jeg folk må tenke gjennom, sa Jensen. (©NTB)