Regnesentral regner med Ap som valgvinner

Norsk Regnesentral har sammenfattet alle meningsmålingene som har blitt gjort i år og kommet fram til at Ap kommer best ut av samtlige partier. Les mer Lukk

Tallknuserne i Norsk Regnesentral har kommet fram til at Arbeiderpartiet blir størst, mens SV kommer til å gjøre et katastrofevalg.

Norsk Regnesentral har sammenfattet alle meningsmålingene som har blitt gjort i år og kommet fram til at Ap kommer best ut av samtlige partier, skriver Dagbladet.

– Vi traff ganske bra ved forrige stortingsvalg. Å vekte sammen mange meningsmålinger er bedre enn hver enkelt meningsmåling, sier Anders Løland, assisterende forskningssjef ved Norsk Regnesentral.

Les også: Ap og Høyre sliter i VG-måling

Ap får en forventet oppslutning på 33,6 prosent, en økning på 2,1 prosentpoeng siden forrige kommune- og fylkestingsvalg i 2011. Høyre ligger an til å få 25,1 prosents oppslutning, ned 2,9 prosentpoeng.

– Her kan man spekulere i litt slitasje på en eller annen måte. Det er fort nasjonale ting som slår inn i lokalvalg. Det gjør jobben vanskeligere for oss, sier Løland.

Frp blir mest sannsynlig det tredje største partiet med en oppslutning på 10 prosent, etterfulgt av Senterpartiet (7), Venstre (5,6) og KrF (5,3). Miljøpartiet De Grønne ligger an til å gjøre et svært godt kommunevalg med en oppslutning på 4,7 prosent, mens det ser ut til at SV kommer til å gjøre et katastrofevalg med en oppslutning på 3,3 prosent, ned fra 4,1 prosent ved forrige valg. Rødt har en forventet oppslutning på 1,9 prosent.

Les også: Solberg kri­ti­se­rer Støre for å jakte billig poeng