Støre: – Mæland er en vandrende plan

Næringsminister Monica Mæland fikk kritkk av Ap-leder Jonas Gahr Støre. Les mer Lukk

Ap-leder Jonas Gahr Støre anklager næringslivsminister Monica Mæland (H) for å kun legge fram planer, ingen reelle satsinger for å få flere gründere til å satse.

De to barket sammen under NRKs valgsending fra Ålesund mandag om temaet «hvordan skape arbeidsplasser nå og etter oljen».

Støre anklaget regjeringen for å være for passive i en tid med økonomisk uro og økende arbeidsledighet. Han fnøs også av næringsministeren som pekte på at hun de to siste årene har satt av 1,5 milliarder kroner for å satse på blant annet flere gründerbedrifter.

– Du er en vandrende gründerplan. Du snakker om at det kommer en gründersatsing, men den kommer bare som en plan. Vi la i fjor høst fram en gründersatsing med 250 millioner fra det offentlige, matchet med 250 fra de private. Abelia har også kritisert deg for bare å komme med snakk, uttalte Støre.

Det fikk Mæland til å tenne på alle plugger.

– Dette bare tull. Vi har lagt fram 1,5 milliarder kroner på to år i gründersatsing og næringsrettet forskning. Så skal vi også lage en plan fordi vi trenger å være konkrete. Vi trenger ikke bare kapital, vi trenger kompetanse og en kultur for gründere, og da trenger vi en politikk og ikke bare gi penger. I år kan 400 flere gründere få tilskudd fordi vi har styrket Innovasjon Norge, svarte ministeren.