SV om habilitetsvurdering: Endrer ikke bildet

SVs finanspolitiske talsperson Kari Elisabeth Kaski er skeptisk til Jens Stoltenberg som ny sentralbanksjef. Habilitetsvurderingen fra Lovavdelingen i Justisdepartementet endrer ikke på det, mener hun. Les mer Lukk

Kari Elisabeth Kaski i SV er fortsatt skeptisk til Jens Stoltenberg som ny sentralbanksjef, selv om Justisdepartementets lovavdeling mener han ikke er inhabil.

– Jeg ser ikke noe her som endrer på bildet. Det er en uting at et knippe av de sentrale maktposisjonene i samfunnet fordeles til et lite knippe med mennesker som det i så fall kan bli dersom Stoltenberg får jobben, sier Kari Elisabeth Kaski, finanspolitisk talsperson i SV, til NRK.

Hun presiserer at det ikke handler om selve ansettelsesprosessen, og understreker at den ligger i hendene på Finansdepartementet.

I en vurdering som ble offentliggjort tirsdag, skriver Lovavdelingen i Justisdepartementet at de mener Jens Stoltenberg ikke er inhabil til å bli ny sjef for Norges Bank. Stoltenberg er en av to søkere til stillingen.

– Basert på de mottatte opplysningene har vi ikke funnet at det foreligger forhold som mer generelt tilsier at Stoltenberg vil være inhabil til å delta i behandlingen av de sakstyper som er nevnt av Finansdepartementet, skriver Lovavdelingen i sin vurdering.

SV er et av flere partier på Stortinget som er skeptisk til Stoltenbergs kandidatur. Også Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og MDG har ytret skepsis til å utnevne Stoltenberg til ny sentralbanksjef.