Regjeringen kaller inn til coronapressekonferanse

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol vil delta under pressekonferansen om coronasituasjonen fredag. Foto: Torstein Bøe / NTB Les mer Lukk

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol deltar på pressekonferansen om coronasituasjonen.

Pressekonferansen starter klokken 11 fredag.

Også assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad og direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet er til stede, opplyser regjeringen.

Pressekonferansen holdes i Marmorhallen i Klima- og miljødepartementet i Oslo.

For justisminister Mehl er dette den første coronapressekonferansen. Da regjeringen orienterte forrige fredag, sto hun opprinnelig på innkallingen, men navnet var fjernet i en oppdatering.

– Justisministeren skulle opprinnelig være med på pressekonferansen fordi hun har ansvar for spørsmål knyttet til innreise. Nå har regjeringen bestemt seg for å bruke litt mer tid på å vurdere helsemyndighetenes anbefalinger knyttet til innreise, skrev politisk rådgiver i justisdepartementet Trond Ivar Brække i en SMS til NTB.

Det siste døgnet er det registrert 2.478 coronasmittede i Norge. De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.761 coronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.505.