KrF-nestor: Vi må akseptere dagens abortlov

– Jeg mener partiet må si at vi må akseptere den loven som er i dag, sier Torhild Bransdal (KrF) til Vårt Land. Foto: Vidar Ruud / NTB Les mer Lukk

KrF-nestor Torhild Bransdal fra Agder tar oppgjør med eget partis linje om abort. – KrF må tale tydelig om at de ikke vil røre dagens abortlov, mener hun.

Nå kaster KrFs sentralstyremedlem og avtroppende stortingsrepresentant fra Agder en brannfakkel inn i debatten om hvordan KrF skal reise seg igjen. Abortpolitikken må under lupen.

– Jeg mener partiet må si at vi må akseptere den loven som er i dag, sier Bransdal til Vårt Land.

– Må vise at vi er på lag med de kvinnene som må ta de vanskelige valgene

Dagens abortlov gir kvinner rett til selvbestemt abort til uke 12. I valgkampen ble partileder Ropstad grillet om hvorvidt KrF vil innskrenke kvinners selvbestemmelse – uten å ha et klart svar.

– Vi må vise at vi er på lag med de kvinnene som må ta de vanskelige valgene. Det gjør vi best ved å si at vi motvillig aksepterer dagens lov og vil jobbe ut fra den, for da vet folk hva de har å forholde seg til, sier hun.

KrF fikk historisk lave 3,8 prosent ved stortingsvalget og havnet under sperregrensen. Partiet mistet dermed fem av sine åtte stortingsrepresentanter.