Melder 20 grader på Vest- og Østlandet

– Mange steder vil det komme over 15 grader, og på Vestlandet ser det ut til å bikke det magiske 20-tallet, melder Meteorologisk Institutt på Twitter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Les mer Lukk

Varme vinder blåser over Norge de neste dagene. Flere steder kan folk vente seg å se 20-tallet på gradestokken.

– Spesielt Østafjells blir det varmt både tirsdag og torsdag, men også resten av Sør-Norge får en mild og fin uke, melder Meteorologisk Institutt.

Denne uken vil været bli skiftende, men det vil bli betydelig varmere flere steder i landet. Både på Østlandet og Vestlandet vil temperaturen enkelte steder passere 20 grader, ifølge Yr.

– Mange steder vil det komme over 15 grader, og på Vestlandet ser det ut til å bikke det magiske 20-tallet, melder Meteorologisk Institutt på Twitter.

Sjekk været der du bor

– Ser ut til å bli skikkelig bra vær

Det er milde luftmasser fra et lavtrykk i Atlanterhavet som bidrar til de mer sommerlige temperaturene i Norge denne uka.

– Det ser ut til å bli skikkelig bra vær. Det vil bli relativt høye temperaturer som gir sommerfølelse, sier statsmeteorolog Lars Andreas Selberg til Yr.

De siste dagene har det vært mye nedbør og kraftig vind i deler av Sør-Norge. I går ble de kraftigste vindkastene på Vestlandet målt til 29,3 m/s på øya Fedje nord for Bergen.

– Den varmeste uken hittil i år

Meteorolog Kristen Gislefoss, som 1. juni går over i pensjonistenes rekker, venter også høye temperaturer.

– Denne uken vil vi få temperaturer opptil 22 grader. Jeg vil si at dette er den varmeste uken hittil i år, sier Gislefoss til Østlendingen.

I Møre og Romsdal og i Trøndelag er det derimot andre utfordringer. Her er det sendt ut gult farevarsel om lokal gress- og lyngbrannfare i snøfrie områder i ytre strøk inntil det kommer nedbør av betydning. Innbyggere bes derfor om å være forsiktig med bruk av åpen ild.

Flomfare på Østlandet

NVE har utstedt gult farevarsel for flom for deler av Østlandet onsdag i forbindelse med mye nedbør og snøsmelting.

– Vannføringen ventes å øke raskt i små og middels store elver og bekker i løpet av onsdag. Dette kan føre til lokale oversvømmelser, skriver Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i farevarselet, og ber folk holde avstand til elver og bekker med stor vannføring.