Dette skjedde i natt

Foto: AP / NTB
Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 30. mars.

Over 500 drept

510 sivilpersoner er blitt bekreftet drept av militærregimet i Myanmar siden kuppet 1. februar, ifølge tall som den lokale organisasjonen Assistance Association for Political Prisoners har innhentet. Det reelle tallet er trolig mye høyere, advarer organisasjonen.

Hæren i Myanmar tok makten fra landets sivile leder Aung San Suu Kyi 1. februar. Siden har demonstranter blitt møtt med brutal makt fra sikkerhetsstyrkene.

989 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 989 koronasmittede i Norge. Det er 308 flere enn dagen før, men 107 færre enn samme dag i forrige uke. I alt 214 av de smittede er fra Oslo.

Ved midnatt natt til tirsdag er det registrert 94.139 koronasmittede personer her i landet siden februar 2020, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Canada stanser vaksinering

Canada har stanset bruken av koronavaksinen fra AstraZeneca og Oxford-universitetet for personer under 55 år.

Stansen gjelder mens det undersøkes nærmere om det finnes eventuelle forbindelser mellom denne vaksinen og sjeldne tilfeller av blodpropp og lave blodplatenivåer.

Regjeringsendringer i Brasil

Brasils president Jair Bolsonaro bytter ut seks av statsrådene i regjeringen, blant dem landets utenriksminister, forsvarsminister og justisminister.

Tidligere denne måneden fikk landet sin fjerde helseminister siden pandemien brøt ut i fjor. Bolsonaro, som håper på å bli gjenvalgt i oktober neste år, står overfor økende press knyttet til håndteringen av koronapandemien.

Verdensledere vil ha pandemikamp

Ledere fra 23 land stiller seg bak et forslag om å lage en internasjonal traktat som skal hjelpe verden med å hindre og bekjempe fremtidige pandemier.

Forslaget ble lansert av EU-president Charles Michel på et møte i G20-gruppen i november i fjor. I en kronikk i flere storaviser i dag skriver lederne, blant dem Angela Merkel og Emmanuel Macron, at verden må lære av feil fra koronapandemien.