Olje- og energiminister Tina Bru har fått påvist corona

Olje- og energiminister Tina Bru. Foto: Heiko Junge / NTB Les mer Lukk

Olje- og energiminister Tina Bru (H) bekrefter at hun er smittet av coronaviruset. Det samme er mannen og sønnen.

Tina Bru har vært i karantene siden fredag i forrige uke fordi sønnen ble syk. Hun har tatt flere tester, og den hun fikk svar på torsdag, var positiv.

– Jeg har vært i karantene siden fredag ettermiddag forrige uke, da sønnen min ble syk. Han testet også positivt, og så har både jeg og mannen min blitt smittet av ham i tiden etterpå. Hele uken har vi derfor jobbet hjemmefra, og jeg har deltatt i regjeringens arbeid digitalt, skriver Bru på sin Facebook-profil.

Departementet ikke rammet

I Olje- og energidepartementet går arbeidet som normalt, får NTB opplyst. Ingen av de øvrige i politisk ledelse er i karantene.

– Statsråden har vært i karantene siden i forrige uke. Hun har derfor ikke vært i departementet. De aller fleste i departementet har hjemmekontor, og driften går som normalt, skriver departementet i en epost.

Bru forsikrer at både hun og familien har det relativt bra og håper det fortsetter sånn.

– Nå består dagene stort sett av å prøve å finne ut av hva vi kan finne på inne sammen med en liten en som ikke like lett forstår at vi ikke kan gå ut og leke, fortsetter hun.

– I samme båt

Statsråden innrømmer at det ikke akkurat var sånn de trodde påsken skulle bli, men at de nå er i samme båt som mange andre.

– Det er virkelig ikke noe gøy. Men vi må bare holde ut og komme oss gjennom etter beste evne. Og så tror jeg vi alle sammen ser veldig fram til sommer og forhåpentligvis bedre tider!