Flere fjelloverganger i Sør-Norge åpnet igjen etter uværet

De fleste fjellovergangene i Sør-Norge er åpnet igjen etter å ha vært stengt som følge av uvær.

På Twitter opplyste Meteorologene natt til søndag at det fortsatt vil være snøbyger og stiv til sterk kuling fra nordlig retning i ytre strøk av Møre og Romsdal og Trøndelag, og at det derfor kan være lokalt kraftig snøfokk fram til søndag formiddag.

Men farevarslene som ble utstedt lørdag og som meldte om sterk storm enkelte områder, er kansellert.

Det polare lavtrykket førte likevel til noen trafikale problemer i Trøndelag og Nord-Norge på lørdagskvelden.

Åpnet fjelloverganger i Sør-Norge

Uværet førte blant annet til at flere fjelloverganger ble stengt lørdag, men de fleste av disse er nå åpnet helt eller har kolonnekjøring.

I Sør-Norge er fylkesvei 53 Tyin-Årdal stengt på grunn av uværet, og det er kolonnekjøring på riksvei 7 over Hardangervidda.

E134 Haukeli, E16 Filefjell, riksvei 52 over Hemsedalsfjellet, riksvei 16 Vikafjellet og fylkesvei 50 Hol-Aurland er åpne for trafikk.

Fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet ble åpnet i en kort periode søndag morgen, men ble stengt igjen i i 9.30-tiden på grunn av uvær.

I Trøndelag er også fylkesvei 6516 Oppdal/Rennebu, fylkesvei 74 Lifjellet og fylkesvei 773 Brekkvasselv – Røyrvik over Steinfjellet åpnet igjen etter å ha vært stengt på grunn av uvær.

Flere stengte veier i nord

I Troms er blant annet E6 over Kvænangsfjellet stengt på grunn av fare for ras. Her skal det gjøres en ny vurdering klokken 16 søndag.

Politiet i Finnmark opplyser på Twitter at personer som må kjøre via Finland på grunn av omkjøringen, er unntatt covid-19-forskriften.

E6 over Saltfjellet ble både stengt og åpnet igjen lørdag. På Twitter opplyser Vegtrafikksentralen nord at veien kan bli stengt på kort varsel.

På E69 mellom Skarsvåg og Nordkapp er det innført kolonnekjøring.